Probajte

Za bolje zdravlje i lepšu figuru: 4 namirnice koje tope masne naslage na stomaku!

Telo upada u zamku koju mu sami postavljamo kada je reč o ishrani i spavanju, a sve zahvaljujući pogrešnom izboru hrane koju unosimo tokom dana
Fitnes & Nutricija
10:20h Autor:
Za bolje zdravlje i lepšu figuru: 4 namirnice koje tope masne naslage na stomaku!
Foto: Thinkstock

Verovali ili ne, vaše telo zapravo ne želi da skladišti masti! A tajna mršavljenja nije u striktnom brojanju kalorija.Tajna je u sarađivanju sa svojim telom - poštovanju stvarnog osećaja gladi i ujednačenog ritma spavanja kako bi se sagorele masti, obuzdala želja za grickanjem i obnavljanju energije.

Istraživanja su pokazala da naše telo upada u zamku koju mu sami postavljamo kada je reč o ishrani i spavanju, a sve zahvaljujući pogrešnom izboru hrane koju unosimo tokom dana. Rezultat toga je sledeći: zarobljeni ste u ciklusu taloženja masti - konstantnom protoku hormona koji izazivaju glad i koji čine vašu žudnju za hranom prosto neodoljivom.

Ali, ukoliko čvrsto rešite da dovedete u red vaš prirodni kalendar ishrane i spavanja, konačno možete da se pozdravite sa masnim naslagama na stomaku - piše Prevention.

Konzumirajte ove 4 namirnice kako biste imali kvalitetniji san, izgubili više kilograma i istopili salo na struku.

Masne naslage na stomaku uzrokuju dijabetes i srčana oboljenja! Više saznajte OVDE.

Riba

Ukoliko je vaša ishrana bogata omega-3 masnim kiselinama, kojih najviše ima u ribi, vaše telo će proizvoditi više melatonina, hormona koji utiče na spavanje. Ljudi sa deficitom omega-3 masne kiseline ne spavaju tokom uobičajenih perioda odmora, što vodi do nezdravog prejedanja u toku noći.

Riba je, takođe, bogata proteinima, koji naučno dokazano zadovoljavaju apetit. Čak ćete i sagoreti više kalorija dok vaš organizam vari proteine, u odnosu na varenje masti i ugljenih hidrata. Uz to, konzumiranje omega-3 masnih kiselina može pozitivno da utiče na zdravlje vašeg srca i smanji rizik od demencije.

Lek za srce star 800 godina pročitajte OVDE.

Orašasti plodovi

Ove namirnice su odličan izvor magnezijuma, koji je jedan od najboljih nutrijenata koji popravljaju raspoloženje. Konzumiranje dosta orašastih plodova može pomoći ljudima koji imaju problema sa spavanjem da se noću opuste i više odmore - pokazala je studija.

Dovoljne količine magnezijuma u organizmu umanjuju apetit i sprečavaju prejedanje, pa samim tim i gojenje. Uz to, kod žena koje su bile uključene u studiju i koje su dobijale 320 miligrama magnezijuma dnevno, imale su niži nivo zapaljenja, odnosno reakcije imunog sistema koja se povezuje sa srčanim oboljenjima, rakom, dijabetesom i Alchajmerovom bolešću.

OVDE pročitajte kako orašasti plodovi utiču na vaše zdravlje.

Mleko

Ispostavilo se da je mleko odlična namirnica kada je reč o ravnom stomaku. Studija iz 2010. godine, koju su obavilistručnjaci sa Univerziteta Alabama, zaključila je da je grupa žena u predmenopauzi u velikoj meri smanjila masne naslage usled konzumiranja mleka i hrane bogate kalcijumom.

Zapravo, za svakih 100 mg kalcijuma koje su konzumirale dnevno, izgubile su oko 2,5 cm masti na stomaku, koje je vrlo opasno kada obavija unutrašnje organe, jer se povezuje sa visokim rizikom za srčana oboljenja i maligne bolesti.

Kalcijum takođe pozitivno utiče na spavanje, ukoliko vam iscrpljenost mišića ili grčevi ne dozvoljavaju da zaspite, jer kialcijum pomaže opuštanju vlakana i nerava u mišićima.

Koliko sati sna vam je zapravo potrebno, saznajte OVDE.

Višnje

Pred spavanje bezbrižno možete da grickate jedino višnje. One su odličan izvor melatonina, čiji smo značaj već spomenuli uz omega-3 masne kiseline. Melatonin je odličan antioksidant, pa tako pomaže i u regulisanju telesne težine.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs