Za vitak stas

Smršajte bez muke: Trikovi kojima možete da zamenite striktne dijete!

Ne morate da se držite strogih dijeta da biste se oslobodili viška kilograma, samo pratite ove savete
Fitnes & Nutricija
22:04h
Smršajte bez muke: Trikovi kojima možete da zamenite striktne dijete!
Foto: Thinkstock

Želite da smršate, ali vam se ne da da držite strogu dijetu. Nije ni potrebno. Pronašli smo za vas savete kako da izgubite kilograme bez dijete.

Ukoliko vaš organizam nema dovoljno vode na raspolaganju, vaš metabolizam je čak do četiri puta sporiji. Prema tome, tokom dana pijte dva do tri litra vode. Odredite sebi jedan dan kada ćete se strogo pridržavati vodene terapije. Navijte sat koji će vas podsećati da treba da se napijete vode. Krenite od samog jutra. Prvu čašu popijte na prazan stomak. Terapiju završite oko 20 sati.

Šta se dešava u telu ako ne pijete dovoljno vode pročitajte OVDE.

Jednom nedeljno priuštite sebi kupku od morske soli. U toplu vodu sipajte pola kilograma morske soli i lezite u kadi 15 minuta. Na ovaj način ćete razgraditi nagomilane štetne materije.

Koje su sve dobrobiti morske soli saznajte OVDE.

U apoteci kupite čaj za mršavljenje koji će vaše telo da oslobodi viška vode. Čaj pijte dva do tri puta dnevno. Najbolje bi bilo da odaberete zeleni čaj koji će efikasno da sagori masti i da spreči ugrađivanje masti u ćelije.

Razdvojite ugljene hidrate od masti. Organizam prvo troši ugljene hidrate, a masti se talože u ćelijama. Za vreme drugog obroka desiće se ista stvar i tako će se masti taložiti tamo gde najmanje želimo.

Svako jelo začinite đumbirom, belim lukom, korijanderom i cimetom. Ovi začini povećavaju telesnu temperaturu i time ubrzavaju razgradnju masti.

Laneno seme ubrzava pretvaranje masti u energiju. Svako jutro promešajte 2 kašike ovog semena u jogurt i ostavite ga pet minuta da nabubri pre nego što ćete da ga pojedete.

Kako da napravite najzdraviji doručak za mršavljenje saznajte OVDE.

Istraživanja su pokazala da je sok od brusnice odlično sredstvo za mršavljenje, jer doprinosi izbacivanju vode iz organizma i podstiče sagorevanje masti. Tri puta dnevno popijte po jednu čašu soka od brusnice i kilogrami će sami početi da se tope.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs