Životna priča

Bolje izgledam sada, nego sa 30 godina: Kako je Džen stesala liniju! (FOTO)

Bojala sam se da treniram jer sam se plašila da se opet nešto loše ne desi nekome iz moje porodice", objašnjava 44-godišnja Džen iz Minesote
Lepi & Zdravi
17:58h Autor:
Bolje izgledam sada, nego sa 30 godina: Kako je Džen stesala liniju! (FOTO)
Foto: Twitter

Džen Vonderšid (44) iz Minesote rešila je da peuzme kontrolu nad svojim životom, a prvi zadatak na listi prioriteta bilo je regulisanje kilaže.

Naime, Džen je imala 106 kilograma, ali je uspela da skine neverovatnih 32 kilograma. Sada je sa mnogo vitkijom figurom i 74 kilograma, mnogo zadovoljnija sobom i svojim životom.

Za ženski portal Woman's Health otkrila je svoju tajnu mršavljenja.

Svoj problem sa kilažom smatrala je genetskom predispozicijom, jer je njena majka bila gojazna. Stoga je rešila da bude oprezna i povede računa o liniji, te je sve do 2005. godine redovno trenirala. Međutim, jednog sasvim običnog dana, kada je nakon tuširanja na svom telefonu našla 26 propuštenih poziva, sve se preokrenulo. Njena mama je završila u bolnici, gde je i preminula usled srčanih problema.

Provela je 200 dana bez šminke i došla je do sjajnog zaključka - OVDE saznajte više o tome.

Od tog dana, Džen je prestala da trenira jer je osećala neku vrstu krivice zbog smrti majke. Uttehu je pronašl au hrana i nije mogla sebe da natera da ponovo krene u teretanu.

"Bojala sam se da treniram jer sam se plašila da se opet nešto loše ne desi nekome iz moje porodice", objašnjava Džen za Woman's Health.

Kada je u februaru 2006. godine otišla kod doktora kako bi joj uradili histerktomiju zbog pojave benignih cisti na jajnicima, stala je na vagu i zaprepastila se cifrom koju je videla - punih 106 kilograma.

"O, ne, biću kao mama! Nisam želela da mi se desi isto što i njoj", rekla je Džen.

Od tada kilaža joj je varirala godinama, ali je u julu 2013. godine iznenada pronašla motivaciju da ponovo krene da vežba - jedan zabrinuti prijatelj ju je upitao da li bi trčala maraton u njenom kraju. "Smejala sam se i smejala njegovoj ideji! Ja sam debela, stara žena koja ne može da trči!", podseća se Džen. Međutim, rešila je da krene postepeno da vežba.

OVDE saznajte kako su dve bliznakinje smršale po više od 40 kilograma.

Nažalost, njen prijatelj na kraju, ipak, nije mogao da učestvuje u trci, ali su se zato Dženin muž, ćerka, porodica i prijatelji prijavili kako bi trčali zajedno sa njom. "Znali su koliko mi je stalo da promenim stil života i odlučili su da budu uz mene, iako niko od njih nije u tom fazonu".

Nakon te trke, Džen je učestvovala u još nekoliko. Osim toga, u svoju ishranu uključila je laganiju hranu. To je podrazumevalo mnogo više lososa, tune, piletine, salata od sezonskog voća i povrća.

"Prestali smo da kupujemo čips i slatkiše. Naravno ponekad bismo se častili picom, ali trudili smo se da ostanemo dosledni zdravom jelovniku sa što više salata", kaže ona.

Sada, Džen ima 74 kilograma, a i njen muž je regulisao kilažu, te su skupa skinuli 100 kilograma!

OVDE saznajte kako da pokrenete metabolizam - dva suštinska načina da se osećate i izgledate bolje!

Dženi savetuje svakome ko želi da smrša:

1. Merite koliko jedete: "U zavisnosti od sadržaja hrane, nije isto kada pojedete tanjir nečega ili dva tanjira".

2. Jedite dok ne osetite da ste siti: "Mnoge žene koje drže dijetu ostaju gladne. Što nije dobro ukoliko vežbate. Potrebna je hrana za stvaranje mišića".

3. Ne žurite: "Držite se programa vežbanja i polako, rezultati će se pokazati", zaključuje Džen.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs