Šokantno

Prerano starenje: Ovako ćete i vi izgledati ako ne spavate dovoljno! (VIDEO)

Kada su se pogledali u ogledalu, bili su zapanjeni, zgađeni, prestrašeni i nisu više bili tako ubeđeni da ne treba dovoljno da spavaju
Nega
14:30h Autor:
Prerano starenje: Ovako ćete i vi izgledati ako ne spavate dovoljno! (VIDEO)
Foto: Youtube

Za potrebe eksperimenta koji je za cilj imao da podstakne ljude da promene svoje navike u spavanju i svakodnevno pružaju sebi dovoljnu količinu sna, naučnicu su rešili da volonterima pokažu kako nedovoljan san utiče na prerano starenje.

Nekoliko ljudi je okupljeno i od njih je traženo da kažu koliko spavaju i zbog čega je odgovor baš takav. Jedna volonterka rekla je da ima problema sa nesanicom, a jedan ispitanik je priznao da spava tri do četiri sata, samo zato što mora malo da spava, pa hoće sa tim da završi!

Mutacija gena određuje koliko nam je sna potrebno! Više pročitajte OVDE.

Zbog nezadovoljavajućih odgovora - niko nije naveo da spava više od 6 sati! - dovedena je šminkerka, koja im je omogućila uvid u to kako će izgledati kroz deset godina, ukoliko ne promene navike u spavanju.

http://www.youtube.com/watch?v=okVu2GYEP2w
kortizola kolagena
održava kožu mladom

Sa druge strane, usled nedostatka sna, telo ne proizvodi dovoljno hormona rasta, što se odražava na izgled kože. Kao prvi simptomi javljaju se sitne bore oko očiju, podočnjaci i tamni kolutovi.

A koje 4 namirnice usporavaju starenje, pročitajte OVDE.

Kada su se pogledali u ogledalu, bili su zapanjeni, zgađeni, prestrašeni. Nisu više bili tako ubeđeni da ne treba dovoljno da spavaju!

Pogledajte video, pa se zapitajte pružate li i vi vašem organizmu dovoljno sna.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs