Ne može da škodi

Brazilski orah uništava celulit, cimet sagoreva kalorije: 5 namirnica koje vam pomažu da smršate!

Grejpfrut pruža osećaj sitosti, dok celer detoksikuje organizam i obiluje vitaminima
Fitnes & Nutricija
20:42h
Brazilski orah uništava celulit, cimet sagoreva kalorije: 5 namirnica koje vam pomažu da smršate!
Foto: Shutterstock

Borbu sa suvišnim kilogramima možete pospešiti, pored odgovarajućeg režima ishrane i treninga, uvođenjem određenih namirnica u svoj jelovnik, koje same po sebi predstavljaju svojevrsne sagorevače masti i pokretače metabolizma.

Kako da pokrenete metabolizam, pročitajte OVDE.

Osim što će ubrzati proces mršavljenja, ovih pet namirnica daće i lepši ukus vašim zdravim jelima!

Cimet

Ovaj aromatični začin pomaže da se glukoza mnogo brže kreće kroz ćelije, pa samim tim i da se brže sagorevaju kalorije, a nivo insulina smanji. Za takav učinak poželjno je konzumirati četvrtinu kašike dnevno i pri tom koristiti cimet kupljen u zdravoj hrani. Cimet možete konzumirati i u toplim napicima ili zdravim smutijima.

OVDE saznajte u čemu je tajna sjajnog tela Eli Mekfirson i u 51. godini.

Grejpfrut

Gorko - kiseli plod iz porodice citrusa obiluje vlaknima koji su zaslužni za produženi osećaj sitosti. Osim toga, grejpfrut sadrži sastojke koji smanjuju nivo insulina, pri čemu organizam hranu u većem procentu koristi za energiju, a količina skladištenja u masno tkivo se smanjuje.

Kako da napravite napitak od grejpfruta koji podstiče mršavljenje, saznajte OVDE.

Celer

Osim vitamina C, celer u velikim količinama sadrži sve vitamine grupe B, vitamine A, K i E. Upravo takav sastav minerala i vitamina i relativno niska energetska vrednost svrstavaju celer u namirnice koje su idealne za mršavljenje. Korenasti plod reguliše probavu, a poznati ukus "hrskave vode" otkriva i sastav tečnosti koja na telo ima detoksikujući efekat. Svež celer najbolje je narendati u salatu, a listove iskidati i dodati u sveže ceđene sokove.

Brazilski orah

Ova vrsta oraha podstiče metabolizam na ubrzani rad, tako što tiroidne hormone vraća u aktivnu, pravu formu. Osim toga, ova ukusna grickalica uz sebe veže toksine koji se inače spajaju sa masnim ćelijama i oblikuju celulit. Preporučuje se da sameljete oraščiće i dodate ih u doručak sa žitaricama ili pospete u salatu.

Koji je najbolji doručak za mršavljenje, pogledajte OVDE.

Chia semenke

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs