Ukusno i lagano

Špagete sa dimljenom slaninom

Sočni ukus dimljene slanine u kombinaciji sa paradajzom i testeninom čini ovo jelo savršenim, laganim obrokom za celu porodicu
Recepti
14:12h
Špagete sa dimljenom slaninom
Foto: Thinkstock
  • 40 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 400g špageta
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 120g seckane dimljene slanine
  • 1 seckani crni luk
  • 1 seckani beli luk
  • 2 kašicice slatke mlevene paprike
  • 800g seckanog paradajza
  • malo rendanog parmezana
  • Origano

1. U velikoj posudi kuvajte špagete. U meduvremenu, zagrejte ulje u dubokom tiganju koji se ne lepi i propržite slaninu 3-4 minuta, dok ne postane hrskava. Dodajte seckani crni i beli luk i mlevenu papriku, pa pržite još minut.

2. Dodajte seckani paradajz, pustite da proključa i da vri oko 5 minuta, dok se masa ne zgusne. Dok se kuva, mešajte često, dodirujući dno kašikom.

3. Ocedite pastu, po želji posolite i pomešajte sa sosom. Ako želite, kada sipate u posude za služenje, pospite odozgo rendani parmezan i malo origana.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs