Za tople dane pored vode

Lagano i hranljivo: 6 idealnih namirnica za užinu na plaži

Teška i začinjena hrana neće vam prijati u vrelim letnjim danima, zato odaberite jedan od ovih 6 obroka idealnih za plažu
Fitnes & Nutricija
18:42h Autor:
Lagano i hranljivo: 6 idealnih namirnica za užinu na plaži
Foto: Shutterstock

Ništa kao uživanje pored vode, plivanje i sunčanje. Ali, čak i ležanje na suncu crpi dosta energije iz našeg organizma, pa je neophodno da nešto i prezalogajimo.

Na velikoj vrućini ne treba jesti tešku i začinjenu hranu, već konzumirati laganije, ali hranljive obroke.Zaboravite na grickalice i pljeskavice, ponesite svoju hranu i uživajte u zdravim obrocima.

Kako da odaberete idealan kupaći kostim, saznajte OVDE.

Evo nekoliko predloga i saveta kako da pripremite najbolju užinu za dan na plaži ili bazenu.

Voćna salata

Nije potrebno mnogo vremena da pripremite voćnu salatu, a dobro će vam doći kao osveženje. Pomešajte parčiće ananasa, kivija, jabuka ili drugog voća po želji, a možete dodati i zamrznuto bobičasto voće. Stavite u plastične posude sa poklopcem, a zaleđeno voće će očuvati svežinu salate.

Koja ulja nikako ne treba da koristite na plaži, pročitajte OVDE.

Tortilje

Mali buritosi su odličan izbor za plažu. Izaberite omiljene tortilje i napunite filom po želji - povrćem, sirom, prelivima za salatu... Umotane tortilje možete da prepolovite i uvijete svaku polovinu posebno, pa ćete tako dobiti više manjih sendviča.

Sendviči

Jedan od uobičajenih specijaliteta za putovanje ili boravak u prirodi. Napunite pogačice filom po želji i uvijte u foliju. Ako na primer želite da dodate kriške paradajza ili krastavca, uradite to neposredno pre obroka kako vam hleb ne bi postao vlažan. Ako ne nosite ručni frižider, vodite računa da u sendvič ne stavljate lako kvarljive namirnice.

Koje namirnice svaka žena treba da ima u torbi, pogledajte OVDE.

Sveže povrće

Povrće sadrži dosta vitamina, vlakana, a malo masti. Naseckajte prutiće celera ili cvetiće brokolija karfiola, krastavac ili šargarepu. Operite povrće, spakujte u plastične kese i vaše zdrave grickalice su spremne za plažu.

Sveže voće

Voće će vas osvežiti i nećete biti žedni. Jabuke su idealne za užinu na plaži. Samo ih operite i stavite u torbu za plažu. Ni banane nisu loše rešenje kada vas plivanje izmori i ogladnite.

OVDE pročitajte recept za voćni napitak koji hrani telo i eliminiše glad.

Suvo voće i orašasti plodovi

Napravite svoju mešavinu suvog voća i orašastih plodova - pomešajte suvo grožđe, kajsije, brusnice, orahe, kikiriki, bademe ili semenke bundeve. Ove grickalice su ukusne, ali i zdrave, pa će vam na plaži sigurno dobro doći kada dođe vreme za užinu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

TAGOVI:

UžinaPlaža