One su zdrava i ukusna užina kada vam ponestane energije

Da se nađe: 6 zdravih grickalica koje morate imati u tašni!

Kada ogladnite, a niste u prilici da kupujete hranu, bićete srećni što ove grickalice imate u svojoj torbi
Fitnes & Nutricija
19:12h Autor:
Da se nađe: 6 zdravih grickalica koje morate imati u tašni!
Foto: Shutterstock

Kada ste u žurbi, imate previše obaveza, a malo vremena za kvalitetan obrok, potrudite se da ne dođete u situaciju da se okrećete brzoj hrani i masnim grickalicama. Umesto toga, opremite svoju tašnu zdravim, ali vrlo ukusnim grickalicama, koje će vam biti idealan među-obrok kada iznenada ogladnite.

Marelica sa čokoladom

Ovaj vid poslastice je pravi spas kada poželite neki slatkiš. Osim što će zadovoljiti vašu želju za slatkim, ove dve komponente imaju velike nutritivne vrednosti.

Probajte nekoliko trikova za mršavljenje, više možete naći OVDE.

Jabuka

Niskokalorično i lekovito voće kiselo-slatkog ukusa, sadrži korisne materije koje podstiču rad imunološkog sistema, snižavaju nivo holesterola, štite od raka itd. Zgodno je da vam se nađe pri ruci u slučaju gladi, jer će vas lako zasititi.

Šta je gore: da pojedete neopranu jabuku ili uopšte da ne jedete jabuke, više pročitajte OVDE.

Badem

Ovaj orašasti plod objedinjuje u sebi mnogo hranjivih materija, kao što su kalijum, kalcijum, biotin, vitamin E i druge koje imaju pozitivan efekat na organizam koji je svakodnevno izložen mentalnom naprezanju. Optimalna dnevna doza je oko 30 grama.

Napravite sami bademovo mleko sa čokoladom, više možete naći OVDE.

Galete od pirinča

Odlična podloga za niskokalorični sendvič. Izuzetno hranljiva užina koja se lako vari, a ne izaziva alergije i ima pozitivno delovanje na crevnu mikrofloru.

Pročitajte sve o 6 neobičnih načina upotrebe pirinča, više možete naći OVDE.

Suvo grožđe

Suve bobice svakako zaslužuju mesto u vašoj torbi. Kada voda prilikom sušenja ispari, u suvim bobicama ostaju hranjive materije koje su čak koncentrisanije nego u svežem grožđu.

Integralne pločice

Sastavljene su od žitnih pahuljica, orašastih plodova, semenki i meda, pa su odličan izbor za užinu. Sadrže dragocene vitamine i minerale, pa upotpunjuju vaše energetske rezerve, što će vas učiniti poletnijim i spremnijim za nove radne pobede.

Pistaći mogu poslužiti i kao lek, mada su veoma zdrava grickalica, više možete naći OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs