Napravite sami

Rešite se celulita: Najjeftinije i efikasne obloge od kafe i čokolade

Čokolada pomaže u borbi protiv celulita, jer u sebi sadrži skoro 40% čistog kofeina, koji ubrzava topljenje masti i efikasan je u borbi protiv gojaznosti i pomorandžine kore
Nega
11:20h Autor:
Rešite se celulita: Najjeftinije i efikasne obloge od kafe i čokolade
Foto: Thinkstock

Vrlo efikasno sredstvo u borbi protiv "nagomilane masnoće" na stomaku su oblozi, koji podstiču sagorevanje masti i zategnu kožu. Najčešća i najpopularnija metoda uključuje kafu i čokoladu, koje su ujedno i najjeftinije i relaksirajuće varijante.

Kafene obloge

Za pripremu kafenih obloga neophodna je kafa, malo maslinovog ulja i voda. Šoljicu mlevene kafe treba promešati sa vodom do formiranja guste smese, dodajte 2 kašike ulja i promešajte. Ovom mešavinom namažite svoj stomak i butine, umotajte sebe folijom za domaćinstvo, lezite i pokrijte se sa 2-3 topla prekrivača.

Kako da ukusnim i zdravim smutijem za doručak pobedite celulit pogledajte OVDE.

Trajanje procedure: 1 sat. Tokom ovog vremena aktiviraju se procesi zaduzeni za izbacivanje masnoće i tečnosti iz organizma. Kuru treba ponoviti 10-15 puta. Ponavljajte ih jednom u tri dana i rezultat nećete dugo čekati: koža postaje mnogo mekša i čvršća, jer je kafa odlično sredstvo za piling tela. Za vreme trajanja jedne kure sa stomaka nestaće nekoliko centimetara u obimu.

Kako da napravite efikasan piling protiv celulita saznajte OVDE.

Čokoladne obloge

Čokolada nije samo naša omiljena poslastica, takođe je odličan materijal za maske, masaže, obloge i čokoladne kupke. Ispostavilo se da čokolada pomaže u borbi protiv celulita, jer u sebi sadrži skoro 40% čistog kofeina, koji ubrzava topljenje masti i efikasan je u borbi protiv gojaznosti i celulita.

Postupak: Sipajte 200 gr kakao praha u pola litre vruće vode, promešajte i malo ohladite. Smesu naneti na problematične zone (stomak, kukove, butine, zadnjicu..) u sloju 2-3 mm. Umotajte delove tela folijom za domaćinstvo (ili običnim najlonskim kesama). Posle 10-15 minuta isperite mlakom vodom. Preporučljivo postupak ponoviti 2-3 puta nedeljno.

Sličnu proceduru možete da ponovite sa 200 gr crne čokolade (rastopljene na vodenoj pari) i kašikom maslinovog ulja.

Kako da od tamne čokolade napravite najbolji napitak protiv viška na stomaku saznajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs