Za vitak stas

Smršajte zdravo i očistite organizam: 5 najboljih sezonskih namirnica

Trešnje, paradajz, maline, ledeni zeleni čaj i krastavci su vaši najbolji saveznici kada je u pitanju borba protiv viška kilograma
Fitnes & Nutricija
00:06h Autor:
Smršajte zdravo i očistite organizam: 5 najboljih sezonskih namirnica
Foto: Shutterstock

Leto je idealno doba da se izborite sa viškom kilograma zahvaljujući zdravim sezonskim namirnicama.

Trešnje

Namirnice su najukusnije kada im je sezona i tada je njihovo delovanje najjače. Trešnje sadrže visok procenat vode i vlakana što ih čini idealnim letnjim obrokom koji je sladak, ali ne obiluje kalorijama. One deluju protivupalno i pomažu kod mršavljenja. Bogate su antioksidansima neophodnima za zdrav san. Manjak sna povezuje se sa gojenjem, zato nesanici i višku kilograma možete da doskočite trešnjama.

Kojih 5 zalogaja su idealni u borbi protiv viška kilograma saznajte OVDE.

Paradajz

On, baš kao i trešnje, obiluje vodom koja je zasitna i i lako utoli osećaj gladi. Paradajz sadrži kalijum koji uravnotežuje ishranu bogatu solima i smanjuje osećaj nadutosti. Najbolje je da ih konzumirate nekoliko nedelja pre odlaska na plažu, i stomak će vam zasigurno biti ravan.

Kako da izaberete najbolji paradajz pročitajte OVDE.

Maline

One na telo deluju slično kao i trešnje. Bogate su vodom i vlaknima koji deluju zasitno, a ubrzavaju i rad metabolizma. Time se kalorije brže troše, a rizik od gojenja smanjuje. Maline smanjuju nakupljanje opasne viscelarne masti koja se taloži oko vitalnih organa.

Ledeni zeleni čaj

Zeleni čaj blagotvorno deluje na organizam, ubrzava topljenje masti, povećava osećaj sitosti, ubrzava metabolizam i pospešuje rad jetre. Takođe, reguliše nivo šećera u krvi i snižava holesterol, pa se se preporučuje kao sastavni deo detoks-menija. Leti se preporučuje u hladnoj verziji.

OVDE saznajte kako da smršate bez muke.

Krastavci

Oni su idealan međuobrok leti. Krastavci su vodom koja deluje zasitno i pomažu u bržoj detoksikaciji organizma. Ubrzavaju čišćenje mokraćne kiseline, smanjuju upalne procese i osećaj vrućine. Preporučuje se da ih jedete svakodnevno.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs