Zdrav obrok

Za vitak stas: Doručak od 610 kalorija koji skida petinu telesne težine

Obilan doručak pomaže u buđenju organizma i pokretanju metabolizma, troši više kalorija tokom dana i više masnoća noću
Fitnes & Nutricija
18:56h
Za vitak stas: Doručak od 610 kalorija koji skida petinu telesne težine
Foto: Thinkstock

Endokrinolog Danijela Jakubovic sprovela je zanimljivo istraživanje među gojaznim ženama, pa im je osmislila poseban plan ishrane, koji se temelji na obilnom doručku.

Istraživanje je sprovela tako što je jednoj grupi žena propisala doručak od samo 290 kalorija, dok je drugoj propisala doručak od čak 610 kalorija. Nakon osam meseci proverila je rezultate.

OVDE saznajte kojih 12 namirnica smanjuju apetit.

S obzirom na dosad poznate činjenice o ishrani, rezultati su bili iznenađujući i suprotni od očekivanog: grupa žena sa obilnim doručkom izgubila je 21 odsto telesne težine, dok je grupa žena s niskokaloričnim doručkom izgubila tek 4,5 odsto telesne težine.

Kako da dijetom za čišćenje organizma skinete 2 kilograma za 7 dana saznajte OVDE.

Jakubovic tvrdi da obilan doručak pomaže u buđenju organizma i pokretanju metabolizma, troši više kalorija tokom dana i više masnoća noću.

Doručak šampiona, koji je idealan za zdravo mršavljenje, sastoji se od sledećih namirnica koje možete da kombinujete kako želite, ali je bitno da ih konzumirate pre devet sati ujutro: čaša mleka, dve kriške sira, 85 grama nemasnog mesa, dve kašike celih žitarica, kašika putera, 28 grama čokolade.

Kojih 5 zalogaja pomažu u borbi protiv viška kilograma pročitajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs