Vredi probati

Smršajte bez muke: 8 saveta kojih se vredi pridržavati

Kilogrami se mogu izgubiti uz malu promenu navika i bez strogog režima popularnih dijeta
Nega
20:34h Autor:
Smršajte bez muke: 8 saveta kojih se vredi pridržavati
Foto: Thinkstock

Ako želite da bez drastičnih dijeta skinete koji kilogram, zapamtite sledećih osam pravila i pridržavajte ih se dok ne stignete do željenog cilja - tela bez nagomilanog sala.

1. Proučite sastav namirnicePomislili ste da neki slatkiš, grickalica ili sok koji ste upravo popili sadrži 200 kalorija, međutim, ako pažljivije pogledate etiketu na proizvodu, otkrićete još nekoliko šokantnih informacija o skrivenim šećerima i aditivima koje salo na stomaku i te kako pamti.

OVDE pročitajte više o dijeti za čišćenje organizma.

2. Ne sitnite previše povrće za salatuUmesto da ih sitno naseckate ili narendate, za salatu secite veće komade namirnica jer ćete tako uložiti veći napor u žvakanju, pa ćete pojesti manje hrane.

3. Pre šetnje popijte zeleni čajPre šetnje popijte šolju zelenog čaja. Kofein, naime, oslobađa masne kiseline, što doprinosi lakšem sagorevanju viška masnoća. Ali, ukoliko imate visok krvni pritisak, ovaj savet ne važi za vas.4. Umesto maslaca koristite maslinovo uljeBolje bi bilo da na hleb nanesete maslinovo ulje nego maslac - zdravije je i pomoći će vam da manje jedete. Prema jednom istraživanju, ispitanici koji su umakali hleb u maslinovo ulje unosili su 52 kalorije manje nego oni koji su koristili maslac.

OVDE pročitajte kojih pet letnjih pića smanjuju obim struka.5. Pijte dosta tečnostiDehidratacija usporava metabolizam oko tri odsto. Zato pijte što više tečnosti, a poželjno je da uzmete jednu čašu vode pre jela - tako ćete garantovano pojesti manje hrane.

6. Stavite u jogurt semenke lanaSemenke lana imaju visok udeo vlakana i mogu vam pomoći da obuzdate apetit i eliminišete kalorije. Dodajte ih jutarnjem obroku od žitarica ili ih stavite u jogurt, a možete ispeći i zdrave keksiće sa susamom i lanom i grickati ih u bilo koje doba dana.

OVDE pročitajte koje su top tri namirnice za dug život.7. Razblažite sok mineralnom vodomKombinujte omiljeni sok (polovinu uobičajene količine) s običnom ili mineralnom vodom. Tako možete smanjiti čak 85 kalorija po svakoj čaši i godišnje izgubiti barem dva-tri kilograma.8. Začinite obrokeDodajte u hranu malo čilija. To će vam pomoći da ne jedete previše često.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs