Odličan saveznik i van kuhinje

Uklanja miris luka i ribe, oporavlja nokte i skida žvaku sa kose: 7 neverovatnih namena maslaca!

Pomoću ove mekane namirnice možete ukloniti fleke od vode, pa i sprečiti pojavu buđi na nekim namirnicama
Fitnes & Nutricija
15:24h Autor:
Uklanja miris luka i ribe, oporavlja nokte i skida žvaku sa kose: 7 neverovatnih namena maslaca!
Foto: Shutterstock

Maslac je neizbežan dodatak raznim jelima, od kolača i torti do glavnih jela.

Ne samo da je odličan za podmazivanje plehova, da daje neverovatno lep ukus raznim namirnicama, da se savršeno stapa sa čokoladom u glazurama, već pomoću maslaca možete rešiti i neke druge probleme.

Odličan je saveznik u kuhinji, od produžetka roka trajanja sira, do uklanjanja mirisa luka i ribe. Čudesan je i kada su u pitanju nokti, fleke od kapljica vode i možda nećete verovati, ali pomoću maslaca možete najlakše izvaditi žvaku iz kose!

Pročitajte kojih sedam problema možete rešiti maslacem i kako.

Znate li da od maslaca možete napraviti mleko za skidanje šminke? Saznajte kako OVDE.

1.Kako biste sprečili da se na siru razvije buđ, namažite mesto gde je sir presečen tankim slojem maslaca.

2. Ukoliko ste iskoristili samo polovinu luka, maslac može ostatak da sačuva svežim, a usput će i eliminisati i miris luka u frižideru.

3. Nakon čišćenja ribe, na rukama nam i po nekoliko sati ostaje neprijatan miris. Njega možete ukloniti komadićem maslaca kojim je potrebno samo namazati ruke.

4. Kako biste što lakše isekli lepljivu hranu, nož sa obe strane premažite maslacem.

Kako na brzinu omekšati puter i još nekoliko kuhinjskih trikova, pročitajte OVDE.

5. Tragove od vode na drvenom nameštaju, najčešće nastali zbog šoljica i čaša, umanjiće premazivanje maslacem. Mrlje obilno namažite maslacem i ostavite nekoliko sati, kako bi drvo upilo masnoću, nakon čega bi tragovi trebali da postanu manje uočljivi.

6. Ukoliko su vam nokti lomljivi, pokušajte da ih obnovite bakinim receptom - preko noći nokte ostavite namazane maslacem i umotajte ruke u providnu foliju. Hranljivi sastojci iz maslaca nahraniće nokte i pružiti im potreban sjaj.

7. Neprijatna situacija, koja se najčešće viđa u kosi naših mališana, jeste zapetljana žvakaća guma u vlasima kose. Kako biste najlakše i najbezbolnije uklonili žvaku sa kose, pramen namažite maslacem, nakon čega će žvakaća guma lako skliznuti sa vlasi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs