Probajte i vi

Ledena dijeta: Ubrzava metabolizam i garantuje sitost

Ledena dijeta funkcioniše zahvaljujući podizanju bazalnog metabolizma. Kada unosite veće količine leda u svoj organizam, telo mora da sagori energiju kako bi ugrejalo led do telesne temperature. Takođe, jedenje leda bi moglo da obezbedi i određeni nivo sitosti, kažu stručnjaci
Fitnes & Nutricija
18:04h Autor:
Ledena dijeta: Ubrzava metabolizam i garantuje sitost
Foto: Shutterstock

Postoji mnogo načina na koje možete da se otarasite suvišnih kilograma, od promenjenog načina ishrane, vežbanja, do raznih napitaka. Ali jedan doktor preporučuje novu dijetu koja će da vam istopi višak - i to bukvalno!

Naime, radi se o ledenoj dijeti, a sve što treba da uradite je da dodate led u svoju ishranu, objašnjava doktor Brajan Verner.

Kako da smršate bez muke pomoću 8 korisnih saveta saznajte OVDE.

Naravno, to ne znači da treba da jedete samo kockice leda. Umesto toga, on preporučuje da uz zdrav način ishrane svakog dana pojedete otprilike litar izdrobljenog leda, prenosi Huffingtonpost.co.uk.

Jedenje leda će da ubrza metabolizam, jer je za njegovo otapanje neophodna energija, tvrdi doktor Verner i dodaje:

"Ukoliko jedete litar leda to će da sagori oko 160 kalorija, što je jednako trčanju 1,6 kilometara".

"Ledena dijeta funkcioniše zahvaljujući podizanju bazalnog metabolizma. Kada unosite veće količine leda u svoj organizam, telo mora da sagori energiju kako bi ugrejalo led do telesne temperature. Takođe, jedenje leda bi moglo da obezbedi i određeni nivo sitosti", zaključio je doktor Verner.

Međutim, u kockicama leda mogu da se nalaze odvratne stvari. OVDE saznajte kako da sprečite zarazu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs