Afrodizijak

Moćna jabuka: Pojačava ženski libido, pokreće cirkulaciju i omogućava lakše postizanje orgazma!

Žene koje svaki dan pojedu bar jednu jabuku zadovoljnije su sekusalnim životom, a razlog tome je flavonoid floridzin koji se nalazi u jabukama
Nutricija 10.07.2014. - 18:23h
Foto: Shutterstock

Osim što ih krase epiteti da su veoma zdrave, odlične za varenje i prve kada je reč o suzbijanju apetita, jabuke su sada dobile još jednu titulu: one su i pojačivač ženskog libida i afrodizijak!

 

Do ovakvog zaključka došla je italijanska studija, tako što su naučnici posmatrali 730 zdravih žena, starosnog doba od 18. do 43. godine života. Oni su analizirali njihovo zadovoljstvo seksualnim životom, kao i navike u ishrani.

 

Kako jabuke utiču na zdravlje vašeg srca, saznajte OVDE.

 

Ispitanice se podeljene u dve grupe: u jednoj su žene svakodnevno jele minimum jednu jabuku, nekad i više, dok ih je druga grupa jela tek povremeno.

 

Žene koje su redovno jele jabuke imale su jači libido i bile su zadovoljnije u seksu. Naučnici pretpostavljaju da je glavni uzrok tome flavonoid floridzin koji se nalazi u jabukama, a koji istovremeno deluje i kao lubrikant, kao i "pokretač" cirkulacije, na sličan način kao što to čini ženski hormon estradiol.

 

To stvara tehničke preduslove za više užitka u seksu i lakše postizanje orgazma, a kao posledica toga, seks se želi sve češće.

 

A dijetu sa jabukama za savršenu liniju pročitajte OVDE.

 

Jabuka se slobodno može nazvati i ženskim afrodizijakom - zaključuju naučnici, koji savetuju pripadnicima nežnijeg pola da pojedu bar jednu dnevno.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...