Napravite sami

Pobedite celulit: Napravite ukusan i zdrav smuti za doručak

Kako biste smanjili neželjene rupice na butinama i guzi, na neko vreme doručak zamenite ovim ukusnim i hranjivim anticelulitnim napitkom
Fitnes & Nutricija
09:02h Autor:
Pobedite celulit: Napravite ukusan i zdrav smuti za doručak
Foto: Thinkstock

Borba protiv celulita nije nimalo jednostavna. Najbolje je da kombinujete vežbanje, kreme, da pijete dosta tečnosti i da, naravno, obratite posebnu pažnju na ishranu.

Kako biste smanjili neželjene rupice na butinama i guzi, na neko vreme doručak zamenite ovim ukusnim i hranjivim anticelulitnim smutijem.

Potrebno vam je: voda, šaka spanaća, pola banane, pola pomorandže, nekoliko kolutića ananasa, malo cimeta

Sve sastojke stavite u blender i mutite dok ne dobijete napitak.

Kako da se protiv pomorandžine kore borite sokom od pomorandže saznajte OVDE.

Zašto baš ti sastojci

Spanać je odličan izvor gvožđa i vlakana. Pospešuje probavu i tako pomaže pri izbacivanju štetnih materija iz organizma.Pomorandža je bogata vodom, vitaminom C, vlaknima i antioksidansima i dobra je za sjaj kože.Ananas ima dijuretska svojstva, pomaže u borbi protiv zadržavanja tečnosti u telu i sadrži antioksidanse zbog kojih koža izgleda zdravo i zategnuto.

Banana je puna kalijuma i dobar je izvor vitamina B6 i dijetalnih vlakana, vitamina C, kalijuma i mangana. Takođe, pomaže protiv zadržavanja tečnosti u telu.Cimet stimuliše cirkulaciju, a svi znamo da celulit najčešće nastaje upravo zbog problema s cirkulacijom.Voda je izuzetno važna u borbi protiv celulita jer izbacuje štetne materije i nakupljene tečnosti iz organizma.

A kako da se oslobodite celulita pomoću namirnica iz kuhinje saznajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs