Korisni saveti

5 stvari koje treba da znate o celulitu: Izborite se sa najvećim neprijateljem zategnute kože!

Put do glatkih nogu se ne krije u drastičnim dijetama, već u mudroj kombinaciji ishrane - fizičke aktivnosti - masaža - krema, a pre nego što krenete u napad, važno je da dobro razumete celulit
Nega
00:44h Autor:
5 stvari koje treba da znate o celulitu: Izborite se sa najvećim neprijateljem zategnute kože!
Foto: Thinkstock

Samo mali procenat žena nema celulit, a dok ga mnogi povezuju sa debljinom, istraživanja jasno pokazuju da i izrazito vitke devojke muči "pomorandžina kora".

To znači da se put do glatkih nogu ne krije u drastičnim dijetama, već u mudroj kombinaciji ishrane - fizičke aktivnosti - masaža - krema, a pre nego što krenete u napad, važno je da dobro razumete celulit.

Šokiraće vas šta je zaista celulit - opširnije saznajte OVDE.

1. Upoznajte neprijateljaCelulit je potkožna naslaga masnog tkiva s karakterističnim udubljenjima i čvorićima. Nastaje zbog nagomilavanja masnoća i toksina ispod kože usled čega dolazi do slabljenja vezivnog tkiva, koje povezuje kožu s mišićima i stvaranja karakterističnog nabiranja gornjeg sloja kože.

2. Zašto ga muškarci nemajuMuškarci imaju mnogo deblju kožu koja bolje "drži". Žene imaju nežniju kožu, pa po prirodi imaju više masnog tkiva na guzi i butinama. Takođe, celulit se povezuje sa ženskim polnim hormonom.

OVDE saznajte kako da se pomoću borovnica i zelenog čaja otarasite "pomorandžine kore".

3. Voda će da pomogne, ali ispijajte je u normalnim količinama2 litre vode pomoći će da izbacite višak toksina iz tela i da se isprave područja koja je napao celulit, ali nema smisla da pijete sulude količine vode jer to neće da napravi nikakvu razliku.

4. Pokušajte da dobijete mišiće, a ne da izgubite kilograme

Naravno, ako imate previše kilograma, bilo bi dobro da ih skinete, ali ako ste već vitki, dodatno mršavljenje vam neće pomoći pri uklanjanju celulita. Bilo bi pametnije kad biste se fokusirali na vežbanje i povećanje mišića na guzi i butinama kako biste dobili glatku, zdravu i zategnutu kožu.

Koja je anticelulitna poza za žensku dominaciju u seksu saznajte OVDE.

5. Dobre kreme protiv celulita zaista pomažu

Brojne žene nemaju pozitivno mišljenje o kremama protiv celulita, i smatraju da su one samo reklamni trik kojim kozmetičke kuće žele da izvuku novac iz naših novčanika. Ali, to nije istina. Kreme su na loš glas došle zbog suludih ženskih očekivanja (naravno da neće ukloniti sav celulit koji ste nakupljali godinama u samo 2 nedelje), ali naučno je dokazano da brojne kreme s pametno odabranim sastojcima kao što su kafa, cimet i slično, na koži pokazuju odlične rezultate.

A kako da sami napravite piling za telo za zategnutu kožu bez celulita pročitajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs