Sasvim prirodno

Brže do preplanulog tena na prirodan način: Ove namirnice će vam pomoći!

Osim što su ukusne i zdrave za konzumiranje, ove namirnice sadrže materije koje podstiču proizvodnju melanina i uzrokuju tamnjenje kože
Fitnes & Nutricija
22:12h Autor:
Brže do preplanulog tena na prirodan način: Ove namirnice će vam pomoći!
Foto: Thinkstock

Osim standardnih krema i ulja za sunčanje koje podstiču tamnjenje kože, ovaj proces možete ubrzati prirodnim putem.

Ako konzumirate ove namirnice, brže ćete doći do preplanulog tena, jer one podstiču proizvodnju melanina i pigmenata, koji su i zaslužni za tamnjenje kože.

Koje voće treba da jedete da biste brže pocrneli, saznajte OVDE.

Šargarepa, kajsija i slatki krompir za prirodno osunčan ten

Povrće i voće narandžaste boje, poput šargarepe, slatkog krompira i kajsije, bogato je betakarotenom i vitaminom A. Ta jedinjenja štite od opasnog UVA i UVB zračenja i podstiču proizvodnju melanina. Što je proizvodnja melanina veća, to je i boja kože tamnija. Međutim, ne treba preterivati sa batekarotenom, jer ten može poprimiti narandžastu boju.

Spanać i kelj

Dijetu sa povrćem za brzo mršavljenje možete pronaći OVDE.

Brže se crni uz belanca

Na potamnjivanje kože utiče i tirozin - aminokiselina koja se nalazi u većini krema za samopotamnjivanje. Ona pospešuje proizvodnju melanina, pigmenta koji koži daje boju. Najviše tirozina sadrži soja, belanca i slatkovodna alga spirulina.

Ribe, bademi i začini pospešuju tamnjenje

Riboflavin je, baš kao i tirozin, sastavni deo krema za samotamnjenje i deluje na sličan način. On pospešujeproizvodnju melanina zbog čega koža brže crni. Najbolji izvori riboflavina su bademi, skuša, losos i pastrmka, kao i sušeni začini poput paprike i korijandera. Sve te namirnice obiluju vitaminom B2, a bademi i vitaminom C koji jeneophodan za proizvodnju pigmenta.

Kako riba može pomoći u prevenciji raka, pročitajte OVDE.

Paradajz za prirodno osunčani ten i zaštitu od sunca

Paradajz obiluje karotenoidima koji pospešuju tamnjenje kože, dok likopen koji sadrži vraća koži elastičnost i smanjuje upale nastale štetnim UV zračenjem.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs