Zdravo i ukusno

3 najbolja napitka protiv viška na stomaku: I tamna čokolada pomaže!

Kako biste s lakoćom uskočili u farmerke ili prošlogodišnju pripijenu prolećnu haljinu, pomoći će vam mali gutljaji napitaka s ciljanim delovanjem na nakupljeni vazduh u crevima i usporeni metabolizam
Fitnes & Nutricija
17:10h
3 najbolja napitka protiv viška na stomaku: I tamna čokolada pomaže!
Foto: Thinkstock

Kombinacija namirnica koju konzumiramo svakodnevno ima veliki uticaj na obim struka, i to ne samo zbog kalorija, nego zato što neki zalogaji uzrokuju nadutost. Kako biste s lakoćom "uskočili" u farmerke ili prošlogodišnju pripijenu prolećnu haljinu, pomoći će vam mali gutljaji napitaka s ciljanim delovanjem na nakupljeni vazduh u crevima i usporeni metabolizam. U njihovoj primeni je važno da budete dosledni, nakon čega će rezultati biti i te kako vidljivi.

Koje su greške zbog kojih nemate ravan stomak saznajte OVDE.

1.Hladni čaj od nane

Nana smiruje probavne smetnje i pomaže želucu pri bržoj apsorpciji masnoća. Sem toga, zeleni mirisni listići ubrzavaju metabolizam i smanjuju apetit. Preporučuje se da tokom dana popijete najmanje dve šolje hladnog čaja od nane.

Kako da napravite detoks napitak za ravan stomak saznajte OVDE.

2.Frape od ananasa

Malo kalorija, puno vlakana i veliki procenat vode uz obilje vitamina i minerala su odlike ananasa koji stvara osećaj sitosti i sprečava prejedanje. Sem toga, ananas sadrži enzim bromelain koji pomaže u probavi proteina i koji poboljšava probavu. Polovinu ananasa izmiksajte u blenderu sa dve kašike lanenog ulja. Laneno ulje obiluje nezasićenim masnim kiselinama koje smanjuju nadutost. Popijte ovaj frape tokom dana kao međuobrok.

Od ananasa možete da napravite i zdravu masku za lice, a opširnije pročitajte OVDE.

3.Napitak od tamne čokolade

Tamna čokolada je bogata antioksidansima flavonoidima, opušta krvne sudove i poboljšava protok krvi, snižava krvni pritisak i dokazano utiče na telesnu težinu. Naime, čokolada sa procentom kakaa od 72 odsto smanjuje apetit i zadržava osećaj sitosti. U blenderu izmešajte 2 dcl jogurta, dve kašike meda i 5 dkg tamne čokolade i polovinu banane. S obzirom da je zasitan, ovaj napitak je najbolje da konzumirate za doručak.

A OVDE saznajte kako da vežbate kao Viktorijini anđeli, ako želite ravan stomak.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs