Pun zdravih nutrijenata

Jednostavan napitak za bržu i lakšu probavu: Ključ za svež i vitak izgled!

Naš tanjir je ključ do lepog i zdravog tela, glatke kože i blistave kose, ali pri tom se ne misli na broj kalorija kojima je ispunjen, već na namirnice koje će vam održavati zdravu probavu
Fitnes & Nutricija
17:26h Autor:
Jednostavan napitak za bržu i lakšu probavu: Ključ za svež i vitak izgled!
Foto: Shutterstock

Kako je probava najčešća prepreka za svež i vitak izgled, predlažemo vam zdravim nutrijentima nakrcan zeleni frape čiji će vas ukus prijatno iznenaditi.

Jedna od najpoznatijih nutricionistkinja zvezda Kimberli Snajder, čije savete bez pogovora slušaju Dru Barimur i Oven Vilson, zaključila je da predano brojanje kalorija pri svakom obroku neće osigurati telo i izgled kakav priželjkujemo.

OVDE pročitajte kojih pet znakova ukazuju da vam je hitno potrebna detoksikacija.

"Lepota se ne postiže matematikom do nivoa opsednutosti kada vadimo kalkulator za vreme ručka kako bismo izračunali koliko smo kalorija uneli. Umesto toga, trebalo bi da oslobodimo energiju zakrčenu – lošom probavom", ističe Snajder.

"Putovala sam najsiromašnijim zemljama gde sam sretala predivne žene zdrave i sjajne kože, koje deluju mlađe od svojih zapadnjačkih vršnjakinja posvećenih redovnim odlascima u teretanu, dijetama i šminkanjem", dodaje. Razlog tome je probava, često neredovna zbog savremenog načina života. Što manje energije zakrči loša probava, to je više ostaje za funkcionisanje organizma, te za zdravu kožu, nokte i kosu.

OVDE saznajte koji su to prirodni probiotici koji regulišu rad creva.

"Ako oslobodite energiju, telo će zablistati iznutra što će biti vidljivo i van", ističe poznata nutricionistkinja koja je osmislila i recept za jednostavan frape za bržu i lakšu probavu. Ovu nutrijentsku bombu ispunjenu vitaminima, mineralima i amino-kiselinama možete konzumirati ujutro ili kao međuobrok koji će zameniti šoljicu kafe ili kesicu čipsa.

Sastojci:

1. Jedna i po čaša vode2. Jedna glavica narezane zelene salate3. Tri do četiri stabiljke celera4. 200 do 300 grama spanaća5. Jedna oguljena i iseckana jabuka6. Jedna oguljena i iseckana kruška7. Jedna banana

Po želji:- svež korijander (listovi i stabljika)- peršun (listovi i stabljika)

OVDE saznajte kojih pet letnjih pića smanjuju obim struka.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs