Ovo je pravo vreme

Očistite organizam: Detoks dijeta koja će vas napuniti energijom!

Leto je pravo vreme da počnete sa detoks dijetom. Najbolje bi bilo da pokušate sa jednostavnim ispijanjem čaja i prebacivanjem na vegansku ishranu
Fitnes & Nutricija
19:16h Autor:
Očistite organizam: Detoks dijeta koja će vas napuniti energijom!
Foto: Thinkstock

Ukoliko vam se stalno spava, umorni ste i osećate se bezvoljno onda je pravo vreme za čišćenje tela! Da li ste znali da čišćenje organizma može pomoći da vratite izgubljenu energiju i poboljšate zdravlje?

Samo trebate posvetiti malo vremena i truda da biste dobili odlične rezultate.

Pogledajte kako deluje peršun u procesu detoksikacije organizma, više možete naći OVDE.

Zašto da očistimo organizam?

Naš organizam je opterećen ne samo varenjem teške i nezdrave hrane. On mora takođe eliminisati pesticide, nečistoće i toksične tvari koje ulaze u telo iz našeg okruženja i hrane.

Dodajte još i stres, prebrzi ritam života i manjak vežbe. Sve ovo može preopteretiti i oslabiti organizam i sprečiti njegov pravilan rad.

Kako najbolje da očistite jetru možete da pogledate OVDE.

Nepravilan rad organizma može uzrokovati manje tegobe, kao što su umor i pospanost, a kasnije i veće probleme kao što su depresija, prerano starenje i različite bolesti. Detoksikacija, ili čišćenje organizma, pomaže našem telu da vrati prirodnu ravnotežu. Mnogi ljudi svedoče o tome da im je čišćenje pomoglo da vrate energiju, koncentraciju i pozitivni stav.

Pšenična trava će vam pomoći da živite zdravije, više o kuri sa pšeničnom travom pogledajte OVDE.

Kada da počnete sa čišćenjem?

Iako sa čišćenjem organizma možete početi kada god vam je potrebno, najbolje vreme za to je ipak proleće i leto. Nakon duge zime, kada u ishrani nedostaje sveže povrće i voće, proleće je vreme da očistite organizam i napunite ga vitaminima i mineralima.

Načini čišćenja tela

Postoji više načina detoksikacije tela. Iako skoro svaki velnes centar vam može ponuditi tretman detoksikacije, nemojte se žuriti: priroda nam nudi jednostavne i besplatne načine čišćenja organizma.

Isprobajte detoks napitak za ravan stomak, više možete naći OVDE.

Mi vam predlažemo jednu dijetu koja vam može pomoći u tome:

Osnovni principi detox dijete

Unositi što više tečnosti, izbegavajte kafu, alkohol, čokoladu, jedite što više povrća i voća, jedite što više sirove hrane, preferirajte vegetarijansku ishranu, izbegavajte rafinirana ulja, beli šećer, glatko brašno, testeninu, pirinač, krompir, soju, margarin i prerađenu hranu.

Jedite laganiju hranu - supe, dinstano povrće i dr.ograničite mlečne proizvode, izbacite sir ako je moguće, koristiti organski uzgojenu hranu, tokom čišćenja ne sme se prekomerno vežbati, preporučuje se joga i meditacija, sauna, tople kupke i izbegavanje stresa. Najviše pomaže konzumiranje biljnih čajeve za čišćenje organizma.

Isprobajte detoks masku protiv mamurluka, više možete naći OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs