Obratite pažnju

Top lista namirnica koje ne dodaju kilograme: Brokoli nije jedini!

Paprika, kelj, karfiol ne samo da su niskokalorične namirnice i bogate vlaknima, nego nude i bezbroj zdravstvenih pogodnosti
Fitnes & Nutricija
14:24h Autor:
Top lista namirnica koje ne dodaju kilograme: Brokoli nije jedini!

Ukoli razmišljate o hrani koju možete da jedete do mile volje bez brige da ćete se udebljati, ove namirnice su pravi izbor za vas. Ne samo da su niskokalorične i bogate vlaknima, nego nude i bezbroj zdravstvenih pogodnosti.

Celer - šolja seckanog celera: 16 kalorijaCeler je verovatno najpoznatiji kao namirnica sa "negativnim kalorijama", što u osnovi znači da telo sagoreva kalorije probavljajući hranu koju jedete.

Paprika - paprika srednje veličine: 30 kalorija

Možete ih jesti kako god hoćete, sveže isečene na štapiće, dodate u salatu, pečene – samo se pobrinite da budu sastavni deo vaše ishrane.

OVDE saznajte više o sremušu - čisti organizam od masnoća i izbacuje sve nečistoće.

Kelj - šolja seckanog kelja: 33 kalorijeKelj je pronašao mesto na svim listama zdrave hrane. Ljudi koji nedovoljno unose ovaj tip hrane redovno imaju problema s težinom.

Brokoli - šolja seckanog brokolija: 31 kalorijaNe samo da je na spisku niskokaloričnih namirnica, nego je pun fitohemikalija koje se bore protiv raka, te prepun vlakana. Pojedite veliku porciju sirovog ili kuvanog brokolija na pari i dugo ćete biti siti.

Ljubičasti kupus - šolja seckanog kupusa: 22 kalorijeSvaka nijansa hrane nudi određene zdravstvene pogodnosti. Kada je u pitanju ljubičasto povrće, posebno ćete ugoditi vašem srcu i kardiovaskularnom sistemu.

OVDE pročitajte kojih pet znakova ukazuju da vam je hitno potrebna detoksikacija.

Karfiol - šolja seckanog karfiola: 27 kalorijaKada vam je potrebno nešto za grickanje, karfiol je odličan izbor. Ako niste ljubitelj sirovog, možete da ga skuvate na pari, dodate malo maslinovog ulja (ali pazite, svaka kašika ima 45 kalorija), dodate začine i malo limunovog soka.

Mini paradajz - šolja mini paradajza: 27 kalorija

Ovo je jedino voće na ovoj listi. Uopšteno, voće ima oko 60 kalorija po porciji. Ali paradajz je na donjem spektru po broju kalorija kod voća, pa umesto grožđa, posegnite za mini maradajzom za zdravi, niskokalorični obrok.

Spanać - šolja spanaća: 7 kalorijaLisnato povrće uvek je dobar izbor. Osim što ima malo kalorija, spanać će vrlo povoljno delovati na vaše telo, posebno ako puno radite. Kada jedete zeleno povrće, vaše telo će se oporavljati na optimalan način.

OVDE saznajte koje namirnice čiste jetru.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs