Za dug život

Pet namirnica za zdravo srce

Zob, jogurt, maslinovo ulje, riba i spanać prvi su na listi vaših saveznika koji smanjuju rizik od nastanka bolesti srca
Fitnes & Nutricija
23:00h Autor:
Pet namirnica za zdravo srce
Foto: Shutterstock

Bolesti kardiovaskularnog sistema nisu retka pojava, a prevencija je svakako zdrava ishrana. Postoji pet vrsta namirnica koje će vam pomoći u tome.

Zob za doručak je zdrav način da započnete svoj dan. Posudu zobi preporučuju nutricionisti, jer je zob bogata vlaknima, što doprinosi zdravlju arterija.

Jogurt ne samo da poboljšava probavu nego i ojačava imunitet. Iako ne spada u red namirnica koje su "lek za sve", jogurt zasigurno doprinosi zdravlju srca. A, za šta je još dobar jogurt, pročitajte OVDE.

Maslinovo ulje se može koristiti umesto maslaca ili standardnog ulja u ishrani, a omogućiće vam duži i zdraviji život. Maslinovo ulje smanjuje rizik od razvoja bolesti srca, a smanjuje i nivo LDL holesterola.

Ribu je potrebno jesti dva puta sedmično, a rezultat su zdravi krvni sudovi. Riba smanjuje krvni pritisak i sprečava nepravilan rad srca.

Spanać je zeleno povrće koje će ojačati srce i imunitet. Bogat je vlaknima i kalijumom, a poznat je po tome što smanjuje rizik od nastanka bolesti srca.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs