Kura sa pšeničnom travom

Pšenična trava za detoksikaciju organizma: Kura za dobar dan!

Pšenična trava je idealna za mršavljenje, oporavak organizma i detoksikaciju, a izuzetno brzo raste pa je možete i sami uzgojiti
Fitnes & Nutricija
20:46h Autor:
Pšenična trava za detoksikaciju organizma: Kura za dobar dan!
Foto: Shutterstok

Postoje mnogi dodaci prehrani na bazi pšenične trave, a možete i sami uzgojiti pšeničnu travu i pripremiti sveže isceđeni sok.Tokom kure pšeničnom travom potrebno je izbaciti brzu i prerađenu hranu, GMO proizvode, slatkiše, masnu i tešku hranu. Mnogima je njen ukus neugodan, ali možete ga prikriti mešanjem sa svežim sokovima. Konzumirajte sok 30 minuta prije obroka ili umesto obroka, ako želite smršati.

Napravite kuru zdravlja od celih žitarica, više možete naći OVDE.

Ova kura opskrbljuje telo hlorofilom, vitaminima i kiseonikom. Alkalizira organizam i jača bioelektrični napon važan za opšte zdravlje organizma.

Počnite sa količinom od 30 ml soka na dan, koju postupno možete povećati do 30 ml dvaput dnevno.Na početku detoksikacije možete se osećati lošije, primetiti promene u urinu i stolici. To je normalni deo procesa izbacivanja štetnih tvari iz organizma.

Pet načina da odmah poboljšate zdravlje, više možete naći OVDE.

Ta faza traje samo nekoliko dana. Povećajte unos vode i nastavite s kurom.

Kako uzgojiti vlastitu pšeničnu travu

Najjeftiniji način da nabavite sok od pšenične trave jeste da je uzgojite sami. Pšenica raste jako brzo, a da biste je uzgojili potrebno vam je ekološko seme pšenice, treset i zemlja.

Postupak:

1. Potopite semenke pšenice osam do dvanaest sati.

2. Semenke ostavite u staklenoj tegli i tokom iduća 24 sata isperite ih tri puta.

3. Kada se počne nazirati klijanje, posadite semenke na vrh zemlje. Omer neka bude jedan deo treseta prema tri dela zemlje.

4. Zalijte posađenu pšenicu i pokrijte teglu tokom prva tri dana, da se ne isuši. Tokom tih dana dobro zalijte pšenicu ujutro, a uveče ju poprskajte vodom.

5. Četvrti dan otkrijte teglu, neka semenke budu na indirektnom svetlu.

Kako za deset dana da smršate pročitajte OVDE.

6. Idealna temperatura za rast pšenice i izbegavanje plesni je 21C do 26C. Ako se pojavi plesan, uzgojite novu pšeničnu travu.

7. Pšeničnu travu možete seći kada naraste oko dvadeset centimetara. Dva dana pre rezanja iznesite je na sunce da bi došlo do sinteze hlorofila.

8. Za novu turu, koristite novo seme i zemlju.

9. Sok od pšenične trave možete iscediti uz pomoć sokovnika ili je samleti u blenderu uz dodatak vode.

Smuti od pšenične trave

Smiksajte u blenderu sledeće sastojke: 30 ml soka pšenične trave, kašičicu naseckane mente, šolju ananasa, šoljicu soka od narandže, pola šoljice soka od limuna, kašičica meda, 2/3 šoljice leda.

Odmah popijte ovaj zdravi i nutritivno bogati napitak.

Pročitajte još i zašto je dobra ječmena trava, više možete naći OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs