Pokušajte

Uz ove tri stavke ćete sigurno smršati: Utolite osećaj gladi bez kalorije!

Osećaj gladi je taj koji nas navodi da zanemarimo dijetu, da prekršimo ono zlatno pravilo dato samoj sebi da ćemo izgubiti tih tri kilograma viška, ali pogledajte kako možete ukloniti osećaj gladi
Fitnes & Nutricija
18:48h Autor:
Uz ove tri stavke ćete sigurno smršati: Utolite osećaj gladi bez kalorije!
Foto: Thinkstock

Voda

Osećaj gladi uzrokovan je praznim želudcem koji žudi za hranom, ali isto tako i dehidracijom. Ako planirate da izgubite pokoji kilogram prisilite se da tokom celog dana pijete vodu. Osim što će "očistiti" vaše telo voda će maksimalno ublažiti ili čak ukloniti neugodan osećaj gladi između obroka.

Vežbanje

Razmislite kad vam je osećaj gladi najjači? Odgovor je vrlo jednostavan - kada vam je dosadno. Tokom lenčarenja većina samo razmišlja o tome što bi prizalogajila. Upravo zbog toga bilo koji način rekreacije vaš je saveznik u mršavljenju. Vežbanje ubrzava metabolizam i pojačava cirkulaciju te potiskuje neugodnu i "lažnu" glad.

Iskrenost

Grickalice između obroka najgori su neprijatelj svakoga ko planira da izgubi pokoji kilogram jer osim što je reč o nepotrebnim kalorijama puno puta nismo ni svesni koliko toga pojedemo tokom dana. Upravo zbog toga pokušajte biti što iskreniji prema sebi. Zapišite sve što ste pojeli između obroka i pokušajte anti stres grickanje zameniti čašom vode ili čaja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs