Prirodan lek

Očistite bubrege na najjednostavniji način!

Pripremite napitak od listova peršuna koji će pomoći vašim bubrezima da se oslobode soli, toksina, sitnog peska i kamenčića
Fitnes & Nutricija
14:02h Autor:
Očistite bubrege na najjednostavniji način!
Foto: Shutterstock

Bubrezi spadaju među najvažnije organe za čišćenje u našem telu. Zahvaljujući njima, izbacujemo sve otrove i višak soli. Ali i njih treba povremeno očistiti da bi bolje radili.

Naime, vremenom se u bubrezima nakupi soli i toksina, pa i sitnog peska i kamenčića. To je potrebno da izbacimo ili će bubrezi oboleti.

Punu šaku opranih listova peršuna ili korijandera iseckajte na krupnije komade, stavite u šerpu i prelijte vodom (taman toliko samo da pokrijete listove). Stavite na šporet i kada prokuva ostavite da krčka 10 minuta. Skinite sa šporeta, ostavite da se ohladi (poklopljeno). Procedite i kada se ohladi malo stavite u frižider. Pijte rashlađeno, jednom dnevno jednu čašu. Možete napraviti i jači čaj tako što ga ostavite poklopljenog da odstoji 30 minuta.

Već nakon nekoliko dana primetićete kako vam se mokraća promenila, jer telo izbacuje sav taj naukupljeni otrov iz bubrega.

Takođe, morte biti oprezni i u pripravnosti, ako sumnjate da imate kamenčiće u bubrezima. Ovaj peršunov čaj će ih “pogurati”, pa ćete možda morati da posetite lekara. Pored, peršunovog čaja, ne zaboravite da unosite dovoljno tečnosti tokom dana da bi bubrezi pravilno radili.

Pored peršuna, dobri čistači bubrega su i jabuke, limun, lubenice, a za maslinovo ulje se tvrdi da potpomaže izbacivanje kamenja.

Iako je ovaj napitak potpuno siguran prirodni lek, obavezno ga izbegavajte u trudnoći i poželjno je da se konsultujete sa lekarom.

Ovaj čaj je preporučljivo da pijete dva puta mesečno kao deo redovnog detoksa tela. Takođe, odličan je za ublažavanje menstrualnih bolova i grčeva.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs