Korisno znati

Hrana koja uzrokuje nadutost stomaka: Mlečni proizvodi nisu jedini!

Ako ste netolerantni na laktozu ili vam mlečni proizvodi ne prijaju na neki drugi način, nemojte ih uzimati neposredno pre odlaska na plažu ili u posebnim prilikama. Možete osetiti nadutost, gasove ili bol u stomaku
Fitnes & Nutricija
05:36h Autor:
Hrana koja uzrokuje nadutost stomaka: Mlečni proizvodi nisu jedini!
Foto: Shutterstock

Neke namirnice, i pored toga što su zdrave, mogu izazvati nadimanja. Pogledajte koja hrana može da izazove nadutost stomaka i stvori vam neprijatnost ukoliko želite da izgledate besprekorno na plaži, svečanim događajima, proslavama, piše Stvarukusa.rs.

Gazirana pića Iako ste verovatno svesni da ovi napici nisu dobri za vašu liniju, probleme može da napravi i gazirana voda. Izbegnite nadutost i pojavu gasova i odustanite od gazirane vode neposredno pre odlaska na plažu.

OVDE saznajte koja su tri najbolja napitka protiv viška na stomaku.

SoVeoma slana jela ne izazivaju uvek nadutost, ali so ima osobenost da zadržava vodu u organizmu.

Kupusasto povrćeOve namirnice su generalno odlične za mršavljenje, ali ih izbegavajte neposredno pre odlaska na plažu ili neku posebnu priliku jer mogu da izazovu nadimanje.

Žvakaća gumaIzbegavajte žvakaće gume kad god želite da izgledate besprekorno jer mogu da izazovu nadimanje stomaka.

Ako želite ravan stomak, OVDE pogledajte kako vežbaju Viktorijini anđeli.

Slatki kokteliNa plaži je ponekad teško odoleti pinja koladi ili koktelima sa rumom, ali šeer koji se nalazi u tim napicima veliki je nepriajtelj ravnog stomaka.

Mlečni proizvodiAko ste netolerantni na laktozu ili vam mlečni proizvodi ne prijaju na neki drugi način, nemojte ih uzimati neposredno pre odlaska na plažu ili u posebnim prilikama. Možete osetiti nadutost, gasove ili bol u stomaku.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs