Istraživanje

Dva do četiri dana posta za jačanje imuniteta!

Naučnici su utvrdili da dnevni unos izmedu 750 i 1.050 kalorija može u tom vremenskom periodu da dovede do smanjenja broja belih krvnih zrnaca i indukuje promene koje dovode do ponovne proizvodnje ćelija imunog sistema
Nutricija 10.06.2014. - 12:05h Autor: Tanjug
Foto: Thinkstock

Post u trajanju od 2 do 4 dana može da rezultira jačanjem imunološkog sistema organizma, sugeriše studija sprovedena na Univerzitetu Južna Kalifornija.

 

Naučnici su utvrdili da dnevni unos izmedu 750 i 1.050 kalorija može u tom vremenskom periodu da dovede do smanjenja broja belih krvnih zrnaca i indukuje promene koje dovode do ponovne proizvodnje ćelija imunog sistema, piše portal Pliva.

 

OVDE pročitajte kojih jedanaest stvari uništavaju vaš imunitet.

 

"Pri tom je ključno što ograničavanje unosa hrane smanjuje prisutnost enzima po imenu PKA i podstiče delovanje matičnih ćelija", dodaju istraživači.

 

Raniji eksperimenti sprovedeni na miševima su pokazali da je ograničavanje unosa hrane povezano sa slabljenjem karcinoma u organizmu.

 

Prema rečima istraživača, ovaj postupak je siguran za ljude koji ga sprovode svakih 1 do 3 meseca, ali uz obavezan lekarski nadzor.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...