Istraživanje

Obratite pažnju na ishranu: Kada su žene najsklonije gojenju

Tokom srednjih godina oba pola su izložena najvećim fizičkim promenama. Naime, period u kojem se žene najviše goje, pa su samim tim vrlo nezadovoljne svojim izgledom je 38. godina života
Fitnes & Nutricija
16:14h
Obratite pažnju na ishranu: Kada su žene najsklonije gojenju
Foto: Shutterstok

Tokom godina, ljudsko telo se konstantno menja. Nakon adolescentnog doba, kada organizam dostiže svoj maksimum, osim psihičkih dolazi i do velikih fizičkih promena kako kod žena, tako i kod muškaraca. Promena koja pripadnice lepšeg pola najviše zabrinjava je gojenje, odnosno varijacije u kilaži.

Najnovije istraživanje sprovedeno na uzorku i žena i muškaraca je potvrdilo da su tokom srednjih godina oba pola izložena najvećim fizičkim promenama. Naime, period u kojem se žene najviše goje, pa su samim tim vrlo nezadovoljne svojim izgledom, je 38. godina života.

Kada žene dostižu idealnu kilažu saznajte OVDE.

Period između 35. i 40. godine je ženama najkritičnije, što zbog fizičkih i hormonskih promena, što zbog načina života:

- 35 odsto žena je potvrdilo da, otkako su postale majke, jedu gotovo dvostruko više ili češće.

- 33 odsto žena je priznalo da su se ugojile nakon venčanja, odnosno u dugoj vezi.

- 22 odsto žena za gojenje je okrivilo raskid veze ili razvod braka.

Najbolji saveznik mršavljenja je miks jabuke i borovnice. Opširnije o tome saznajte OVDE.

Međutim, dobra vest je da upravo brojka 40 predstavlja još jednu prekretnicu nakon koje je zadovoljstvo u naglom porastu.

Ova okrugla brojka mnogim ženama predstavlja neku vrstu "buđenja". Tada počinju da razmišljaju o svojim godinama, o svom životu i načinu života što ih neretko podstiče na male, ali značajne i pozitivne promene. Žene su tako spremne da odbace poroke i loše navike u ishrani, da se posvete fizičkoj aktivnosti, a upravo takvi poduhvati su zaslužni za osećanje zadovoljstva svojim telom, a samim time i svojom kilažom.

OVDE pročitajte kojih 5 trikova će vam pomoći da smršate.

Za razliku od žena, muška kritična granica za gojenje je između 40. i 45. godine života. U tom periodu muškarci će najčešće da vode bitku sa opuštenim i sve izraženijim stomakom i povećanjem telesne težine.

A kako da smršate pomoću magnezijuma koji ubrzava metabolizam i razgrađuje masti pročitajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs