ELIKSIR MLADOSTI DIREKTNO SA DVORA

AKO JE DOBAR KRALJICI, DOBAR JE I NAMA: Kraljica majka pila je šolju ovog napitka svakog dana i doživela 102 godine!FOTO

Tajna Kraljice Majke, majke kraljice Elizabete II, veoma je jednostavna...

Fitnes & Nutricija
17:21h Autor:
AKO JE DOBAR KRALJICI, DOBAR JE I NAMA: Kraljica majka pila je šolju ovog napitka svakog dana i doživela 102 godine!FOTO
Foto: Profimedia

Ako želite da živite dugo, pijte – sirovo mleko. To je, izgleda, bio eliksir mladosti britanske Kraljice Majke, Elizabete I, koja je imala skoro 102 godine kada se preselila u večnost. Bila je veliki ljubitelj dobre kapljice, što je opšte poznato, ali dan nije počinjala rakijom ili vinjakom, već sveže pomuženim, nepasterizovanim mlekom.

Kraljica Majka sa ćerkama Elizabetom i Margaret
Kraljica Majka sa ćerkama Elizabetom i Margaret foto: Profimedia

Možda vam se preokrenuo stomak od pomisli na nekuvani napitak koji pravo iz krave ili koze stiže u vašu šolju jer kao takav nije bezbedan. No, neprerađeno mleko zadržava svojstva koja se gube u procesu pasterizacije, te je, samim tim, kvalitetnije i zdravije. Ako je verovati majci kraljice Elizabete, ima i moć da produži život.

Kraljevska porodica Vindzor
Kraljevska porodica Vindzorfoto: Profimedia

Stara dama, koja je preminula 2002. godine, konzumirala je isključivo mleko krava ajšir rase, koje se i danas gaje u Vindzoru, u okviru dvorskog kompleksa. Pod budnim okom veterinara pasu samo najkvalitetniju, zdravu travu, borave na svežem vazduhu, a higijena je besprekorna. Kraljica se nije plašila bakterija koje bi mogle da se „uvuku“ u čašu. Bila je prilično vitalna, uvek nasmejana i dobro raspoložena, a povrh svega ‒ doživela je duboku starost.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs