Utorkom se uvek pridržavamo dijete

Kada najčešće odustajemo od dijete: Mali masni zalogaji koji mame!

Petak je taj crni dan kada se odričemo dijete i podležemo čarima masnih zalogaja kako bismo se nagradili za celonedeljno izglednjivanje
Fitnes & Nutricija
22:56h Autor:
Kada najčešće odustajemo od dijete: Mali masni zalogaji koji mame!
Foto: Thinstock

Nepisano je pravilo da je ponedeljak dan kada počinjemo sa dijetom. Taj dan hrabro za doručak pojedemo žitarice, popijemo ceđenu pomorandžu, i celi dan slušamo kako nam creva krče.

Ali ipak istrajemo taj dan jer nam je u mislima naša besprekorna figura u maloj suknjici koju nismo mogli obući još od srednje škole.

Isprobajte famoznu dijetu prema krvnoj grupi, više možete naći OVDE.

Prema podacima istraživanja gotovo četvrtina britanskih žena je neprestano na dijeti, navodeći upravo osam sati uveče i to petkom kao vreme kada se najviše bore sa iskušenjem da pojedu nešto "zabranjeno" (22 posto), nakon toga kao najopasnija zona za dijetu navodi se subota (21 posto), prenose strani mediji.

Utorak predstavlja najmanju pretnju dijeti, te samo dva posto ispitanica navodi kako su tog dana u iskušenju, dok je sredom i četvrtkom rizik nešto veći. Trećina žena koje se bore sa viškom kilograma su na dijeti priznaje kako, što se tiče dijete, prosečno imaju tri ili više loših dana u nedelji, okrivljujući restorane brze hrane i vikende kao najveće "krivce" koji ih dovode u iskušenje.

Sve mitove o zdravoj ishrani možete da nađete OVDE.

U tom začaranom krugu, loši dani po pitanju dijete takođe imaju negativne posledice na motivaciju za skidanjem kilograma, ali i na mentalno stanje žena, a 15 posto žena priznaje kako su zbog dijete vrlo često loše raspoložene pa se često zbog toga i posvađaju sa prijateljima i partnerima. Četvrtina žena u istraživanju smatra kako je idealna težina od 57 do 60 kilograma, a najveći broj žena želi izgubiti između tri do šest kilograma.

"Ako ste proveli pet radnih dana smanjujući unos kalorija za 500 kalorija dnevno, što je ukupno 2500 kalorija, a tada petkom ili subotom pojedete dodatnih 2000 kalorija, sigurno nećete smršati, možda ćete čak i dobiti još koji kilogram", kažu nutricionisti.

Zelena dijeta je samo za ljubitelje povrća, više moćete pročitati OVDE.

Kako izbjeći kršenje pravila dijete vikendom?

Napravite šoping listu zdravih namirnica koje vam se sviđaju i od kojih ćete pripremati obroke tokom vikenda. Osigurajte sebi moralnu podršku – vežbajte sa prijateljima ili idite na grupno vežbanje vikendom, to će podstaći vašu odlučnost.

Merite se svakog ponedjeljka ujutro, upravo to može biti dodatni podsticaj da se suzdržite vikendom od nezdrave hrane.

Pijte dovoljno tečnosti.

Ako pijete puno kafe ili čaja na poslu tokom nedelje, verovatno ćete vikendom manje piti, pa postoji velika šansa da ćete zameniti osjećaj žeđi za glad.

Vreme je da budete sitniji i mršaviji, više možete da vidite OVDE.

Počastite se nedeljnim ručkom. Nema razloga da preskočite ukusan nedeljni ručak koji neretko uključuje i pečeno meso. No pritom birajte manje masno meso te napunite tanjir sa puno povrća.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs