OVU HRANU SVEDITE NA MINIMUM

JEDEMO JE ČESTO, A NISMO NI SVESNI KOLIKO ŠTETE MOŽE DA NAPRAVI: Ova namirnica dvostruko ubrzava starenje kože!

Obratite pažnju koju hranu unosite u organizam

Fitnes & Nutricija
Autor:
JEDEMO JE ČESTO, A NISMO NI SVESNI KOLIKO ŠTETE MOŽE DA NAPRAVI: Ova namirnica dvostruko ubrzava starenje kože!
Foto: Shuterstock

Nakon 40-te godine pravila se menjaju drastično. Ukoliko želite da zadržite mladoliki izgled kože, obratite pažnju koju hranu unosite u organizam.

Ukoliko unosite mleko i ostale mlečne proizvode u velikim količinama to će rezultirati ubrzanim starenjem kože. "Ova namirnica može da ubrza takozvano "spoljašnje" starenje i izazove promene na koži lica", kaže specijalista plastične hirurgije Lija Gavašeli.

"Intolerancija na laktozu, vrstu šećera koji se nalazi u mleku, zapravo je glavni krivac za ove nimalo prijatne, niti na oko lepe promene na koži. O tome da li je mleko korisno ili štetno po zdravlje, podeljena su mišljenja, ali svakako ako primetite da vam lice ubrzano stari, pojavu sitnih bora i neke "nepravilnosti", poput crvenila i i pečata, najbolje je da prestanete da ga pijete."

Mlečni Proizvodi
foto: Shutterstock

"Česta konzumacija mlečnih proizvoda izaziva nezdrav izgled: gornji kapci su naduveni, ispod očiju se pojavljuju kese, kao i izražena pigmentacija... Osoba izgleda otečeno kao da je "puna vode", a kod odraslih osoba javljaju se i bubuljice...", objašnjava ona.

Gavašeli je objasnila da na pojavu znakova starenja može u velikoj meri da utiče i kvalitet mleka. Podsetila je da danas mleko neretko sadrži hormone u tragovima i antibiotike koji se daju kravama. Ove supstance mogu da naruše imunitet, a posebno ako se akumuliraju u telu u velikim dozama.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs