Sačuvajte organizam od alkohola

Ishrana nakon burnog vikenda - namirnice koje čiste jetru

Pomozite vašoj jetri da se otarasi toksina uz pomoć nekoliko zlata vrednih namirnica
Fitnes & Nutricija
06:50h
Ishrana nakon burnog vikenda - namirnice koje čiste jetru

Svakom od nas može da se desi da popije koju čašicu više, posebno kada smo na odmoru ili kada nakon naporne radne nedelje izađemo sa prijateljima u provod. Alkohol diretkno ugrožava jetru, vitalan organ, ali mesta panici nema. Uz nekoliko svakodnevnih namirnica možete joj pomoći da se lakše otarasi toksina i nastavi sa normalnim radom.

Beli luk

Beli luk daje aromu jelima, sadrži selen, korisni sumpor i još pregršt materija koje život znače. Iseckajte beli luk, a zatim ga ostavite da odstoji. Tek nakon nekog vremena spreman je za dodatak kuvanju.

Avokado

Za avokado možemo reći da je supervoćka. Ukusan i zdrav, neophodan je za svojevrsno ispiranje organizma. On potpomaže proizvodnji glutationa, koji je glavni borac u detoksikaciji.

Brokoli

Brokoli, kupus, karfiol, prokelj su sjajni saveznici za pomaganje detoksikacije jetre. Ovo povrće je bogato vitaminima B i C, koji potpomažu u čišćenju organizma.

Grejpfrut

Čak i mala količina isceđenog grejpfruta će zadovoljiti potrebe za vitaminom C. Ovaj vitamin pospešuje stvaranje enzima koji čiste organizam od otrova.

Zeleni čaj

O lekovitim svojstvima zelenog čaja smo već pisali. Sada je vreme da zamenite kafu ovim zdravim napitkom, koji će pomoći i jetri i želudcu. Osvežavajući ukus koji pomaže pri razgradnji masnoće možete ohladiti i piti tokom vrelih dana koji nam slede.

Limun

Iscedite pola limuna u šoljicu tople vode. Pijte ovaj napitak svako jutro, kako bi poboljšali izbacivanje štetnih materija iz organizma.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs