Isprobajte

Napitak koji podmlađuje: Šejk za lepotu i zdravlje!

Ako želite da jedan obrok zamenite popularnim šejkom, napravite sebi napitak koji će vam pomoći da se podmladite i prolepšate
Fitnes & Nutricija
13:40h Autor:
Napitak koji podmlađuje: Šejk za lepotu i zdravlje!
Foto: Shuterstock

Ukoliko pripremite frape sa punomasnim mlekom ili sladoledom, on može poslužiti kao osvežavajući desert, a ako izmiksate i odgovarajuće namirnice zameniće obrok i snadbeti vas potrebnim hranljivim materijama.

Donosimo vam recept za moćan frape koji je zahvaljujući nezamenljivim antioksidansima odličan obrok za podmlađivanje.

Za njegovu pripremu je potrebna doslovce jedna minuta, a jedna čaša ovog mirisnog frapea razuveriće sve one koji tvrde da je za hranljivi obrok potreban prepun tanjir natrpan glavnim jelom i prilogom.

Detoks napitak za ravan stomak, više možete pročitati OVDE.

U takvom obroku uživajte jednom dnevno

, za jutro ili večernje sate kada će vam biti potrebni sledeći sastojci:

1. Suve šljive, 1 šoljica

Šljiva u osušenom obliku sadrži gotovo 6 puta više antioksidansa nego sveža voćka. U svom tamno-plavom i smežuranom izgledu krije i izvor magnezijuma i kalijuma. A nije potrebno podsećati kako je upravo ova neugledna namirnica spas u slučajevima kada ništa drugo ne pomaže da se olakša probava.

Kako da sami napravite kefir, sve dobrobiti ovog napitka, više možete naći OVDE.

2. Borovnice, 3/4 šoljice svežih ili smrznutih

Svaki unos ovih tamno plavih bobica razveseliće vaše krvne sudove koje će u njima videti saveznika u održavanju njihove fleksibilnosti i opšte zdravog stanja.

3. Semenke lana, 2 čajne kašičice mlevenog lana

Semenke u obliku malenih smeđih suza najčešće unosimo preko hleba ili peciva, ali trebali bi ih konzumirati svesnije i češće zbog vrednih omega-3 masnih kiselina, saveznica blistavog tena i uredne probave. Osim kože, na ovoj će fantastičnoj namirnici koja će frapeu dati ukus orašastih plodova, profitirati i srce, debelo crevo, ali i moždane stanice.

Napitak koji pomaže pri ulepšavanju, više možete naći OVDE.

4. Riblje ulje

Zaboravite onaj grozni ukus u ustima koji je ostao dok ste kao dete za jačanje kostiju morali da pijete, među klincima ozloglašene crvene kuglice, ispunjene ribljim uljem. Nakrcane vitaminom D, riblje ulje iz jetre bakalara čuva kosti, zglobove, pomažu u prevenciji nekoliko vrsta kancerogenih bolesti, čuva srce, mozak i oči, te prolepšava oči i kosu.

5. Protein sirutke, 2 čajne kašičice

Ovaj protein verovatno je poznat fitnes entuzijastima, jer je upravo on izdvojen kao jedan od najzdravijih sastojaka za šejkove nakon treninga. U ovom frapeu njegova primarna uloga nije izgradnja mišićnog tkiva, što dužeg održavanja sitosti.

Ruski sok zdravlja, tajna je u jednoj čaši, više možete naći OVDE.

6. Kvasac u prahu, 1 čajna kašičica

Da se pita koža i kosa, vitamini grupe B (B1, B2, B5, B6 i B12) trebali bi biti deo svakog unesenog obroka. Gozba ovim dragocenim nutrijentima jača ih i prolepšava više i od najskupocjenijeg preparata za pomlađivanje. Uz železo, kalijum i kalcijum kojim ne oskudeva vredi pretrpeti i ukus koji i nije toliko primamljiv kao što je to "grešna" hrana koja miluje nepce, ali napada našu lepotu. Priprema frapea:

Sve sastojke stavite u blender. Ubacite kockice leda. Njihova količina zavisi o tome kako gusti odnosno redak šejk želite. Po želji zasladiti sa malo meda. Izmiksajte, stavite u čašu i uživajte ispijajući napitak mladosti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs