Da li ste znali?

3 sjajna razloga da dodate limun u vodu!

Kombinacija limuna i vode može da vam pomogne kod gubljenja kilaže, jer limun sadrži pektin, odnosno topiva vlakna koja se obično nalaze u citrusnom voću, a pomažu u borbi protiv gladi
Fitnes & Nutricija
14:12h Autor:
3 sjajna razloga da dodate limun u vodu!
Foto: Shutterstok

Limun ima brojne blagodeti na zdravlje našeg organizma. Bogat je vitaminima C i B, kalijumom, gvožđem, kalcijumom i magnezijumom. Kako biste iskoristili sve dobre strane ove voćke, potrebno je samo da iscedite limunov sok u čašu sa vodom. Kako biste sačuvali zubnu gleđ, najbolje je da limunov sok razblažite sa mlakom vodom. U nastavku slede tri sjajna razloga zašto bi trebalo da pijete ovaj napitak.

1. Skida kilogrameKombinacija limuna i vode može da vam pomogne kod gubljenja kilaže, jer limun sadrži pektin, odnosno topiva vlakna koja se obično nalaze u citrusnom voću, a pomažu u borbi protiv gladi. Takođe, limunov sok potpomaže varenje. On podstiče jetru da luči žuč i stvara kiselinu koja je potrebna za varenje, te pročišćava vašu jetru.

OVDE saznajte kako da pročistite jetru jednim gutljajem.

2. Jača vaš imuni sistem

Pijenjem vode sa limunom činite vaš imuni sistem jačim i otpornijim. Zahvaljujući svojim antibakterijskim svojstvima, ona može da ublaži bolove u grlu. Velika je podrška vašeg limfnog sistema koji se zajedno sa imunim sistemom bori protiv patogena, pišu Natural News.

3. Smanjuje upaluDobra vest za one koji pate od raznih upala - dodavanjem lumunovog soka u vodu, možete ublažiti upalu. Naime, limun poseduje anti-inflamatorna svojstva. Pomažu da se neutrališe kiselost koja je glavni uzrok upale tkiva. Sok od limuna je kiselog ukusa, ali jednom kada se nađe u našem organizmu, postaje alkalni. Alkalnost smanjuje kiselost i na taj način se smanjuju upale.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs