Za bolji sistem za varenje i idealnu liniju

Dijeta sa mlekom i pecivom: Da se kilogrami istope, a koža zablista

Očistite creva uz punomasno domaće mleko, koje ne smete da pijete brzo, a ishrani dodajte i celovite žitarice, koje ne smeju da se jedu istog dana kada su pečene
Fitnes & Nutricija
08:26h
Dijeta sa mlekom i pecivom: Da se kilogrami istope, a koža zablista
Foto: Shutterstock

Umorili ste se od traženja idealne dijete, ali ne odustajte sada kada je pred vama idelana način gubljenja kilograma, koji će ujedno i vašoj koži omogućiti da zablista. Radi se o dijeti sa mlekom i pecivom koju je izmislio austrijski nutricionista dr Franc Havier Mairna, još sredinom prošlog veka, koju je preporučivao svojim pacijentima u zdravstvenom turizmu.

Naime, spomenuta dijeta deluje tako da navikava organe za varenje na uredan rad, čisti creva i pri tome se gubi između 200 i 300 grama.

Vrsta mleka

Pre nego što se odlučite za ovu dijetu, potrebno je naglasiti da mleko koje morate da konzumirate mora biti punomasno, a ako je moguće nabavite domaća. Naime, takvo mleko u sebi sadržava sve potrebne fermente, kalorije, vitamine i minerale potrebne za normalno funkcioniranje tela. Osim toga, prilikom upotrebe mleka, ono ne sme da se pije brzo, nego u sporim gutljajima, jer će upravo njegovo sporo unošenje u organizam pomoći crevima da se oporave i očiste od otrova i svih otpadnih stvari.

Vrsta peciva

Ishrani treba dodati zemičke od celovitih žitarica, ali one ne smeju da se jedu istog dana kada su pečene, nego mora da prođe barem 24 sata sušenja. Sa druge strane, ne smeju da budu pretvrde, pa ih nemojte nikako konzumirati nakon drugog ili trećeg dana sušenja. Njihova tvrdoća zavisi od kvaliteta peciva - čim je duže pecivo sveže, to znači da je kvalitetnije, ali i da mu treba duže sušenje.

Nije konkretno ograničeno koliko ćete mleka i zemički pojesti tokom dana, ali standardna količina je između četiri i šest zemički i isto toliko šoljica mleka. Takođe, kada je u pitanju način na koji se konzumiraju zemičke, potrebno ih je jesti lagano, sa dugim žvakanjem svakog malog zalogaja. Morate da žvaćete dugo dok ukus ne postane slatkast. Nakon toga malim i sporim gutljajima potrebno je popiti mleko. Samo sa tim načinom jela imaćete korist od svih elemenata ove dijete - gubljenje kilograma i ujednačeno varenje.

Dužina trajanja dijete

Ovu dijetu najbolje je provoditi do nedelju dana, ali sve zavisi od stanja sistema za varenje i naravno kilograma koje želite da izgubite. Nakon nedelju dana sprovođenja ove dijete, narednih nedelju dana jedite kuvano meso i povrće, voće, celovite žitarice, tamnu čokoladu, integralnu rižu i testeninu. Zatim ponovo maksimalno nedelju dana održavajte „dijetu sa mlekom i pecivom“. Prilikom držanja ove dijete, ako mislite da u organizam ne unosite dovoljno vitamina i minerala, preporučuje se uzimanje multivitaminskih namirnica.

Čist i zdrav organizam

Sa ovom dijetom, osim što ćete omogućiti vašem sistemu za varenje da se odmori i oporavi, vrlo brzo ćete primetiti da je vaša stolica svetla i da nema jak neugodan miris, nego će biti kao kod beba. Gubitak kilograma i lepa koža biće vam samo dodatna nagrada. Naime, izlučivanjem svih štetnih supstanci iz organizma koža celog tela će u vrlo kratkom periodu doživeti preporod. Površinske bore će nestati, koža će postati zategnutija, izgledaće mlađe i obnovljeno, bez tragova iscrpljenosti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs