Jeftino i korisno

Mali trikovi za lepotu: U kuhinji je sve što vam treba

Većina kozmetičkih proizvoda je skupa i da traži odricanje, ali podjednako dobro mogu da vam posluže krompir kao korektor, maslac za negu noktiju i majonez za kosu
Nega
19:28h Autor:
Mali trikovi za lepotu: U kuhinji je sve što vam treba
Foto: Thinkstock

Stalno smo u potrazi za jeftinijim, a jednako kvalitetnim preparatima. Ipak, postoje načini kako da se ulepšate sa malo više kreativnosti i malo manje finansijskih troškova.

Verovatno vam se desilo da žurite i da želite da sakrijete podočnjake ili da na brzinu očistite lice od nečistoća, a u kući nemate ništa što bi moglo da vam pomogne. Verujte, samo mislite da nemate ništa. Otkrivamo vam male tajne koje se kriju u vašoj kuhinji i u službi su lepote.

Krompir

Ova namirnica koju uvek imate kod kuće može da vam pomogne ako morate da izađete, a nemate korektor koji bi vam sakrio podočnjake. Naime, skrob iz krompira deluje umirujuće i ublažava ih. Očistite krumpir, narežite na šnite i stavite ih na područje oko očiju. Ostavite da deluju pet minuta.

Voda i so

Napravite ovaj jednostavan piling koji će da posluži kao spas u zadnji čas. Dobro promešajte tri kašike hladne vode i jednu kašiku morske soli, ali pazite da se so ne otopi. Ovim preparatom uradite brzinski piling. Zatim isperite i namažite lice hranljivom kremom.

Puter

U ove hladne dane i naši nokti gube sjaj i elastičnost. Puter je super rešenje ako njime uporno masirate nokat i kožicu oko njega. Nakon par dana primetićete razlikui

Maslinovo ulje

Ako želite da malo osvežite kožu vrata, lica i dekoltea, zagrejte maslinovo ulje i laganim pokretima masirajte željena područja. Potrebno vam je desetak minuta.

Majonez

Nanesite majonez na kosu i ostavite ga da stoji otprilike 15 minuta. Nakon toga kosu morate dobro da opereti, a regenerator vam neće biti potreban. Već nakon prvog tretmana primetićete kako vam je kosa glatka i svilenkasta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs