Iskoristite plodove jeseni

Od ovog nema boljeg rešenja za podmlađivanje!

Bundeva, šećer, cimet, med i muškatni oraščić jedino su što vam je potrebno da preporodite ne samo vaše lice, već i celo telo
Nega
08:02h Autor:
Od ovog nema boljeg rešenja za podmlađivanje!
Foto: Shutterstock

Toliko je razloga da volimo jesen, a možda nas ponajviše od svega nas raduju bogati plodovi jeseni, koji osim što su dobri u ishrani, mogu da posluže i za negu tela i lica.

Za maske od najčešće upotrebljavanih plodova ne treba vam puno vremena ni novca, a ne morate ni da idete u kozmetički salon. Odličan efekat će imati maske i pilinzi, a u to se uverite već danas.

Maska od bundeveVitamin A, antioksidans u obliku vitamina C i cink – sve će to dobiti vaša koža pomoću ove maske. Sve što vam je potrebno su: velika kašika pirea od bundeve, kašika meda i pola kašike mleka.

Povežite sve sastojke i nanesite ih na čisto lice kružnim pokretima. Izbegavajte područje oko očiju. Masku ostavite da deluje od 15 do 20 minuta, zatim isperite mlakom vodom.

Muškatni oraščić i cimetOvi fini začini ne samo da dobro mirišu, već su i dobri za vašu kožu. Muškatni orah ima antiupalna svojstva i može da suzi pore i smanji crvenilo od akni, ali i da ublažiti ožiljke. Cimet deluje poput pilinga, te je antiseptik. Kad se ovi začini pomešaju s medom, dobija se isceljujuća maska.

Pripazite, ipak, na muškatni oraščić, jer on može da iritira osetljivu kožu, zato isprobajte masku na malom delu kože pre nego što je rasporedite po celom licu.

Sastojci: kašika meda, 1/4 kašičice cimeta, 1/4 kašičice muškatnog oraščića. Povežite sastojke i nežno ih nanesite na kožu i ostavite da stoji 20 minuta. Isperite.

Šećer i začini za piling telaKoža će vam biti zahvalna ukoliko joj pružite piling koji će je pomladiti i namirisati, ali i vaša cirkulacija će naglo živnuti. I to sve zbog sastojaka koje, čim nastupi jesen, imate kod kuće i koje ste već koristili za lice, a to su pire od bundeve i cimet. U kombinaciji sa smeđim šećerom, biće to pravi mirisni melem.

Sastojci: 1/2 kašike pirea od bundeve, pola kašike smeđeg šećera, 1/4 kašike mlevenog cimeta. Ovo je piling samo za telo, ne i za lice. Umasirajte ga lagano i potom isperite.

Maska od brusnicaBrusnice su prirodno bogate vitaminima C i K te sadrže antioksidanse, što će vašu kožu učiniti mladolikom i čak smanjiti podočnjake, odnosno učiniti ih manje vidljivima. One su i prirodni toner lica, a kad se kombinuju s medom i jogurtom, čine masku savršenu za meko lice.

Sastojci: desetak svežih brusnica zgnječenih, kašika meda, kašika običnog jogurta. Povežite sastojke i kružnim pokretima ih nanesite na lice, ali ne i oko očiju. Ostavite 15 minuta, zatim isperite.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs