PAMETNO BIRAJTE NAMIRNICE

Olja (47) je iz ishrane izbacila ove namirnice: Za mesec dana bore na njenom licu su se drastično smanjile!

Lice će vam biti zahvalno ukoliko izbacite ove namirnice iz ishrane 

 

Nutricija
Autor:
Foto: Shutterstock

Poznato je da jedna grupa namirnica može pozitivno da utiče na zdravlje, dok druge mogu da izazovu mnoglobrojne tegobe. Isto je i sa borama, određena hrana može značajno da ubrza proces starenja i da izazove pojavu bora.

 

Kad je, Olja (47) iz ishrane izbacila ove namirnice, njeno lice se preporodilo. Ten je postao ujednačeniji, podočnjaci su nestali, a bore su se drastično smanjile.

 

Dermatolozi su uvereni da se ovih nmirnica treba odreći u 40-im godinama, u suprotnom proces starenja se udvostručuje.

 

1. Šećer

Postoji dobar razlog zašto je na vrhu liste. On je najveći protivnik zdrave kože, jer započinje razgradu kolagena, proteina koji je najodgovorniji za dobar izgled kože.

 

2. Energetska pića

Natrijum i kofein koji se nalaze u njima čine da koža bude dehidrirana, a takva koža automatski izgleda starije. 

 

3. Pržena hrana

Ovakva hrana značajno utiče na izgled kože, a pored toga može da izazove i osteoporozu, poremećaje nerava i srčane smetnje.

4. Prerađeno meso

Suhomesnati prozvodi, ukoliko postanu deo svakodnevnog jelovnika, mogu ozbiljno da naruše izgled kože. Ova hrana izaziva pojaviu bora, fleka i podočnjaka. Glavni krivac za to su aditivi i konzervansi koji se nalaze u ovim namirnicama.

 

5. Brza hrana

Ne moramo ni da napominjeno koliko je loša za ceo organizam. Svima je već dobro pozanto da brza hrana ima neverovatan utica na kožu, u negativnom smislu.

 

6. Alkohol 

Osim što loše utiče na bubrege i jetru, alkohol izaziva i pojavu akni i bora. 

 

7. Ljuta hrana

Pikantna hrana može da pospeši probleme sa kožom, kao što je rozacea i dubinski ošteti kožu. Može da izazove pucanje kapilara, izražene vene, ali i pojavu podočnjaka ili da doprinese otečenom izgledu celog lica.

8. So

Hrana sa previše soli prouzrokuje dehidrataciju, a samim timi loš izgled kože. Pored toga, javlja se otečenost i lice deluje umorno. 

 

9. Suvo voće

Iako zvuči kao zdrava namirnica, daleko je od toga. Dehidrirano voće u sebi sadrži ogromnu količinu šećera, a već smo napomenuli koliko je on loš za kožu.

 

(stil.kurir.rs)

 

 

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...