Zdravo i lekovito

Magičan obrok u čaši za čišćenje bubrega

Napravite sami svoju vitaminsku bombu, koja će ubiti sve otrove u vašem organizmu i sprečiti bolesti bubrega
Fitnes & Nutricija
14:30h Autor:
Magičan obrok u čaši za čišćenje bubrega
Foto: Shutterstock

Hrana i piće u izobilju zvuče kao gurmanski san, ali se vaši bubrezi ne slažu sa tim. Kako ne biste zatrovali ove i te kako bitne organe očistite organizam od raznih toksina uz zdrav i primamljiv obrok u čaši.

Šta rade bubrezi?

Verovali ili ne bubrezi dnevno profiltriraju oko 200 litara krvi, a sve zbog toga da bi iz nje izbacili toksine koji štete vašem telu. Oni su ''sofisticirani uređaji'' za obradu koji svaki dan iz krvi izlučuju oko 2 litre otpadnih i nekorisnih materija, ali i višak vode, koja nakon toga postaje mokraća.

Šta šteti bubrezima?

Kada bubrezi postaju preopterećeni toksinima, može doći do bolesti bubrega i mokraćnog mehura, a upravo te toksine unosite u telo u obliku hrane i pića. Ljudi sa najviše rizika za razvoj bubrežnih bolesti su oni sa dijabetesom, visokim krvnim pritiskom ili porodično naslednim bolestima bubrega.

Ko su najgori neprijatelji bubrega?

- Životinjski proteini- So- Genetski modifikovana hrana- Veštački zaslađivači- Gazirana pića- Mlečni proizvodi- Kofein- Cigarete

Obrok u čaši za čišćenje bubrega:

Sastojci:

- 1/2 očišćenog limuna ili limete- 1 oguljeni kivi- 1/4 šoljice oraha- 1 banana - 1/2 svežnja peršuna- 1 šoljica vodePriprema:

1. Sastojke ubacite u blender, dodajte vodu2. Sve dobro izmiksajte i poslužite hladno u čašiSavet: Ako želite da obogatite obrok, u napitak još dodajte polovinu očišćenog avokada, ali šaku mladog spanaća ili kelja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs