Čaša zdravlja

8 razloga da svako jutro započnete čašom tople vode sa isceđenim sokom od limuna

Čaša tople vode sa sveže isceđenim sokom od limuna svakog jutra pomoći će vam da započnete dan na najbolji mogući način. Donosimo vam 8 razloga da ovaj napitak uvrstite u svakodnevnu ishranu
Fitnes & Nutricija
12:16h Autor:
8 razloga da svako jutro započnete čašom tople vode sa isceđenim sokom od limuna

Čaša tople vode sa sveže isceđenim sokom od limuna svakog jutra verovatno je najbolja stvar koju možete učiniti za svoje celokupno zdravlje. Pa, da vidimo zašto.1. Pomaže u probaviTopla voda, uz dodatak limunovog soka, odlična je za probavu. Ona stimuliše i aktivira sam proces varenja čime vam pomaže da ostanete zdravi i aktivni.

2. Poboljšava imunitetLimun je veoma bogat izvor vitamina C koji vas štiti od prehlade i drugih oboljenja. On poboljšava imunitet čime imate manje šanse da dobijete razne infekcije i bolesti. 3. Pomaže kod gastro problemaUkoliko redovno pijete toplu vodu sa limunovim sokom, nećete imati problem sa konstipacijom (zatvor stolice) i drugim, srodnim, gastro problemima. Ovaj napitak će stimulisati i aktivirati rad creva čime se sprečava pojava problema i bolova izazvanih zatvorom.

4. Čisti organizam od toksinaOvaj napitak vam može pomoći da očistite organizam, jer uklanja sve štetne toksine koji se akumuliraju u vašem telu.

5. Blagotvoran na kožuPošto uklanja toksine iz tela, napitak je dobar i za vašu kožu. Osim toga, vitamin C iz limuna pomaže vam da dobro i živahno izgledate.

6. Pomaže u borbi protiv bora i prevremenog starenjaVitamin C iz limuna deluje kao prirodni antioksidant. On uklanja takozvane slobodne radikale iz tela, koji mogu biti izrazito štetni po vašu kožu. Dakle, čaša tople vode sa limunovim sokom omogućava vam da budete dobro opremljeni za borbu protiv bora i prevremenog starenja. 7. Hidrira teloVeć odavno je poznato da voda radi čuda za vaš organizam. Zato, ovaj napitak pored zdravstvenih prednosti limuna osigurava hidrataciju vašeg tela.

8. Pomaže u mršavljenjuČesto se preporučuje da, ukoliko pazite na liniju, dan započnete ovim napitkom. Pored pružanja osećaja sitosti, limunov sok sadrži i vlakna i vitamin C, što vam pomaže u mršavljenju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs