EFIKASNO REŠENJE

Spas za svaku ženu: Ovi čajevi najbrže ublažavaju tegobe tokom menopauze!

Ovi čajevi su svakoj ženi koja prolazi kroz period menopauze najbolji saveznici

Fitnes & Nutricija
15:29h Autor:
Spas za svaku ženu: Ovi čajevi najbrže ublažavaju tegobe tokom menopauze!
Foto: Shutterstock

U periodu menopauze menja se hormonska ravnoteža, izostaje menstrualni ciklus, ali ovaj period donosi i mnoge tegobe i neprijatne simptome, piše Lovesensa.rs

Najčešći simptomi menopauze su talasi vrućine (valunzi) i nagla promena raspoloženja, ali javljaju se i suvoća vagine, opadanje kose i dobijanje na težine. Žene u menopauzi imaju veći rizik da obole od osteoporoze.

Međutim, umesto hormonskih terapija, postoje razni prirodni načini koji pomažu da sačuvate fizičko i mentalno zdravlje u menopauzi. Stručnjaci preporučuju da već u periodu pred menopauzu počnete da pijete ova tri lekovita napitka.

Čaj od konopljike

Preporučuje se u periodu perimenopauze i vrlo je efikasan u regulisanju talasa vrućine i smanjuje bolove u grudima. Ova biljka u sebi sadrži progesteron, pa je odlična u uspostavljanju hormonske ravnoteže između progesterona i estrogena.

Crvena detelina

Ovaj čaj pomaže kod valunga i reguliše noćno znojenje kod žena u menopauzi. Crvena detelina sadrži fitoestrogen koji pomaže da uspostavimo hormonalni balans u telu.

Zeleni čaj

Tokom 2009. gopdine dokazano je da zeleni čaj jača strukturu kostiju i smanjuje rizik od preloma, naročito kod žena koje su ušle u menopauzu. Zeleni čaj sadrži antioksidante, kofein i EGCG (epigalokatehin galat). EGCG ubrzava metabolizam, sprečava taloženje masnih naslaga i podstiče mršavljenje.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs