Loše navike

Čuvanje hrane: 3 velike greške koje vas mogu koštati zdravlja

Ukoliko ste do sada jeli ostatke hrane i nakon četiri dana ili odmrzavali meso ili držali hranu na sobnoj temperaturi, to nemojte više da radite, a evo i zašto
Fitnes & Nutricija
11:20h Autor:
Čuvanje hrane: 3 velike greške koje vas mogu koštati zdravlja
Foto: Shutterstock

Kada je reč o hrani, potrebno je da dobro povedete računa šta i kada jedete. U nastavku slede jedne od najčešćih, a zaista velikih grešaka koje je svako od nas barem jednom uradio. Ispravite loše navike na vreme i učinićete svom organizmu uslugu.

Raspoznavanje kvaliteta po mirisuOstatke hrane možete da čuvate, najduže, četiri dana. Iako veliki broj ljudi misli da je u redu da jedu ostatke nakon ovog vremenskog roka, takva navika nije nimalo sigurna po zdravlje. Ukoliko jelo sadrži ribu, potrebno je da ga pojedete već sutradan.Ostavljanje tople hrane na sobnoj temperaturiŠto topla hrana duže stoji na sobnoj temperaturi, to su veće šanse za razvoj bakterija. Ukoliko želite da sačuvate ostatke hrane, stavite ih u frižider odmah nakon obroka.Odmrzavanje mesa na sobnoj temperaturiNajsigurniji način odmrzavanja mesa jeste da ga uveče izvadite iz zamrzivača i stavite u frižider. Drugi metod je da, ako piletinu i druge vrste mesa skladištite u hermetički zatvorenoj vrećici, ubacite vrećicu u posudu sa hladnom vodom, pa vodu menjate kada se ona ugreje. Izbegavajte odmrzavanje hrane u toploj vodi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs