Hranom uklonite neprijatan miris

7 namirnica koje eliminišu znoj

Belo meso, sirovo povrće, peršun, bosiljak i biljni čajevi pomažu vam da se otarasite preteranog znojenja
Nega
07:36h
7 namirnica koje eliminišu znoj
Foto: Shutterstock

Oslobodite se neprijatnog mirisa, zbog kojeg se uvek osećate nelagodno u društvu. Jedan od najčešćih uzroka pojave neprijatnog mirisa su neredovna i neadekvatna lična higijena. Činjenica je da neprijatni telesni mirisi osiromašuju međuljudske odnose i društveni život osoba koje ih imaju. Jeste li i vi jedna od njih? Onda probajte sledeće namirnice koje će vam pomoći da znojenje držite pod kontrolom.Smeđa rižaSmeđa riža je bogata proteinima koji smanjuju miris. Dakle, bilo bi pametno da je uključite u ishranu. Ona će vam pomoći i da smanjite intenzitet neprijatnog mirisa.

Belo meso

Redovno konzumiranje crvenog mesa povećava telesne mirise. Da biste ga zamenili zdravijom varijantom, predlažemo vam da konzumirate belo meso. Uključite u ishranu piletinu i ćuretinu, pa ćete veoma brzo primetiti razliku.Sveže voćeIstraživanja pokazuju da namirnice koje sadrže manju količinu holina u velikoj meri pomažu da se smanje telesni mirisi. Neke od tih namirnica su jagode, jabuke, banane, lubenica, grožđe, narandže, borovnice i kruške.Ukoliko se preterano znojite, izbegavajte sledeće namirnice: soja, kikiriki, krompir, žumance, karfiol, ovas i semenke susama.

Sirovo povrće

Ključni sastojci sirovog povrća, kao što su vitamini A i B, smanjuju neprijatne mirise. Dakle, potrebno je da ga konzumirate redovno, a i da izbegavate unos drugih stvari, kao što su jaja ili palačinke.VodaRedovno konzumiranje veće količine vode može vam pomoći da se rešite problema znoja. Ako pijete najmanje između osam i deset čaša vode dnevno, to će vam pomoći da izbacite toksina iz organizma putem urina, što znači da se vaše telo neće znojiti.

Biljni čajevi

Biljni čajevi imaju moć da eliminišu bakterije koje izazivaju neprijatan miris. Dakle, redovno konzumiranje biljnih čajeva može vam pomoći da sprečite znojenje. Zeleno biljePeršun, korijander, bosiljak i menta neke su od biljaka koje bi trebalo da budu sastavni deo redovne ishrane, kako bi se rešili neprijatnih mirisa.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs