obratite pažnju

3 najgore vrste doručka: Štete organizmu, izbegavajte ih u širokom luku!

Ako želite da dan započnete ukusno i zdravo, ne jedite ovo ujutru

Fitnes & Nutricija
18:58h Autor:
3 najgore vrste doručka: Štete organizmu, izbegavajte ih u širokom luku!
Foto: Shutterstock

Svi znamo da je doručak najvažniji obrok u danu jer orgnaizmu daje energiju za naporne sate koji su pred njim.

Ali, postoje određena hrana i napici koji nisu dobra da se jedu i piju ujutru.

Voćni sokovi i voćni jogurti

Iako na njima piše da su sto posto prirodni, kupovni voćni sokovi prepuni su šećera i aditiva.

Ako ovakve napitke popijete na prazan stomak, daće vam trenutno energiju, ali je i veoma brzo oterati. Takođe, kupovni sokovi nemaju veliku nutritivnu vrednost.

Bolje posegnite za pravim voćem koje sadrži i vlakna potrebna za regulisanje probave, te ga obogatite činijom žitarica. Isto važi i za voćne jogurte, pa radije odaberite nezaslađeni probiotik uz kriškom prepečenog hleba i marmelade.

Penaste američke palačinke: Omiljeno testo koje menja doručak ili večeru! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Pekarski proizvodi

Krofne i peciva koje kupujemo u pekari jesu ukusni i zasite, ali takođe često sadrže velike količine aditiva, soli i šećera, što i nije dobra kombinacija za početak dana.

foto: Shutterstock

"Zidarski" doručak

Zidarski doručak podrazumeva masnu, tešku i kaloričnu hranu poput pečenih jaja sa slaninom, beli hleb ili masne salame začinjene majonezom ili sličnim namazima.

foto: Profimedia

Osim ako ne radite težak fizički posao, takav doručak vašem telu zaista nije potreban jer je težak za probavu.

Velike količine nezdravih masnoća završiće u obliku masnog tkiva, a vaš organizam neće dobiti sve potrebne vitamine, minerale i vlakna.

Ako volite da ujutro jedete jaja, najbolje je da ih skuvate i kombinujete sa kriškom prepečenog hleba i čajem.

Domaće pecivo sa belim lukom i parmezanom: Pahuljasto i mekano, raj za nepca! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs