ČINE ČUDA

Ove namirnice su najmoćniji prirodni antibiotici: Smiruju svaku upalu i infekciju neverovatnom brzinom!

Uz ove namirnice lekar vam neće biti potreban. Priroda ima rešenje za svaku bolest, a najmoćniji antibiotici kriju se u ovim namirnicama

Fitnes & Nutricija
Autor:
Ove namirnice su najmoćniji prirodni antibiotici: Smiruju svaku upalu i infekciju neverovatnom brzinom!
Foto: Shutterstock

Upotreba antibiotika je dostigla rekordni nivo, a oni mogu izazvati više štete nego koristi za naše telo. Osim što narušavaju crevnu floru, ubijaju i zdrave ćelije.

Najbolja i najdravija, a jednako učinkovita alternativa su svakako određene namirnice koje mogu da ublaže sve upale i infekcije u jako kratkom roku, a da pritom ne ostave nikakve ozbiljne posledice po naš organizam.

Redovnom primenom, svi upalni procesi će se ublažiti, da bi na kraju potpuno nestali.

Ovo je spisak najmoćnijih prirodnih antibiotika:

1. Kurkuma

Poznata je kao jedna od najboljih biljnih antibiotika koje možete naći. Kurkuma je odličan izbor za uništavanje bakterija. Za optimalne rezultate, kombinujte dva antibakterijska sastojka, kurkumu i med, i nanesite mešavinu na bolna mesta na vašoj koži. "Naše istraživanje je prvo koje je jasno pokazalo da proizvodi bazirani na medu mogu u mnogim slučajevima da zamene antibiotske kreme za rane", rekao je doktor Braun.

Napitak od đumbira i kurkume: Vitaminska bomba koja bilduje imunitet! (RECEPT)

foto: Shutterstock

2. Đumbir

Prirodna antibiotička svojstva đumbira pomažu u sprečavanju i lečenju mnogih zdravstvenih problema izazvanih bakterijama. Fenoli koji se nalaz u korenu đumbira imaju jaka anti-inamatorna dejstva, a pomažu i kod snižavanja holesterola.

3. Jabukovo sirće

Domaće jabukovo sirće ima antibiotička i antiseptička svojstva, kao i prirodno alkalizirajuće dejstvo. Sirće se preporučuje isključivo za spoljnu upotrebu.

4. Beli luk

Beli luk je moćan antibiotik, koji ima anti-virusna, anti-gljivična i antimikrobna svojstva. Istraživanja su pokazala da štiti dobre bakterije i eliminiše neprijateljske bakterije. Takođe ima visok sadržaj antioksidanata koji uništavaju slobodne radikale, i koji jačaju imuni sistem.

Supermoći soje: Blagodeti ove drevne biljke niste mogli ni da zamislite!

foto: Shutterstock

5. Ulje origana

Pored svojih antibakterijskih svojstava, origano može da pomogne sa varenjem i pomaže u gubitku težine. Ulje koje se nalazi u origanu, karvakrol, ustanovljeno je da se bori protiv bakterija koje mogu dovesti do infekcije. Ulje origana se koristi za lečenje digestivnih infekcija.

6. Crni luk

Beli luk i crni luk su bliski rođaci i poseduju snažno antibiotičko, antivirusno, antigljivično, antiinamatorno i antioksidantno svojstvo. Sirov beli luk ili crni luk sadrže jedinjenje sumpora koje im daje svoja antibiotička svojstva. Oni se mogu koristiti za lečenje mnogih zdravstvenih bolesti poput otalgije, pneumonije, gripa i prehlade.

13 razloga da pijete čaj od maslačka: Nema bolesti koje ne leči ovaj napitak!

foto: Shutterstock

7. Aleva paprika

Ljuta aleva paprika je jak začin koji se koristi već hiljadama godina zbog svoje isceliteljske moći i antibiotičkog efekata.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs