zdravlje

3 napitka sa đumbirom koja dižu iz mrtvih: Imaćete najjači imunitet, svi virusi će vas zaobići! (RECEPT)

U nastavku možete pronaći zdrave recepte za napitke koji pomažu da preduhitrite grip

Fitnes & Nutricija
11:20h Autor:
3 napitka sa đumbirom koja dižu iz mrtvih: Imaćete najjači imunitet, svi virusi će vas zaobići! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Đumbir je zbog svojih analgetskih, antupalnih, antibakterijskih svojstava poznat kao narodni lek.

Osim kao začin u ishrani, pomaže kod mršavljenja, ubrzava metabolizam, pomaže kod glavobolja i mučnina, a zahvaljujući mineralima i vitaminima idealan je borac protiv prehlada i virusa.

Čaj od đumbira s medom i limunom

Sastojci:

  • šolja ključale vode
  • narendani đumbir
  • kašičica meda
  • kašičica soka od limuna

Priprema:

  • Zagrejte vodu da proključa, a zatim u nju ubacite narendani đumbir.
  • Ostavite ga tako umočenog tri minuta.
  • Dodajte po kašičicu meda i soka od limuna.
  • Procedite čaj, te sklonite ostatke narendanog đumbira.
  • Dobro promešajte.

Čaj od đumbira s medom i limunom ( Metoda broj dva)

Sastojci:

  • sedam centimetara naseckanog đumbira
  • dve šoje vode
  • pola šolje soka od limuna
  • 2 kašičice meda

Priprema:

  • Postupak je isti kao i kod prethodnog recepta samo što ovog puta pre nego što procedite čaj prvo ga prekrijte plastičnim poklopcem i ostavite 10 minuta.
  • Nakon toga, procedite čaj.

Đumbir i limun: Čarobni recept za jačanje organizma! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Dodatni savet:

  • Kada napravite čaj od đumbira, bilo da ste probale prvu ili drugu metodu, možete mu dodati pola kašičice cimeta u prahu koji deluje kao antiseptik.
  • Takođe, čaju možeš dodati i pola zdrobljenog belog luka koji jača imunitet kao i prstohvat kajenskog bibera pre nego što procedite čaj.

Pivo od đumbira

Sastojci:

  • šolja šećera
  • 1/4 kašičice zrnatog pekarskog kvasca
  • dve kašičice narendanog đumbira
  • voda
  • oceđeni sok od jednog grejpfruta ili limuna

Postupak:

  • Na flašu stavite levak, a zatim u nju ubacite šećer i zrnati pekarski kvasac.
  • Dodajte đumbir, sok od grejpfruta ili limuna, te stavite vodu.
  • Stavite čep na flašu i dobro protresite nekoliko puta.
  • Nakon toga, dodajte još vode.
  • Još jednom dobro protresite flašu, stavite na toplo mesto da odstoji dva dana.
  • Pivo će biti spremno za ispijanje ako se čep lagano otvara.

10 zdravstvenih problema kao rukom odneseni: Magični đumbir čini čuda!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs