Iskoristite je maksimalno

Ne bacajte koru pomorandže, pametno je iskoristite!

Ovo voće može rešiti neke uporne probleme u domu i pomoći vam da ga osvežite prirodnim mirisom
Enterijer
16:20h Autor:
Ne bacajte koru pomorandže, pametno je iskoristite!
Foto: Shutterstock

Ukusno voće može biti od koristi u održavanju domaćinstva. Većina ljudi baca koru pomorandže ne razmišljajući o tome na koje sve načine ona može da se iskoristi, a verovali ili ne, može da posluži za niz stvari kad je u pitanju uređenje i osveženje doma. Pored toga, može da reši neke probleme u kuhinji, ali i ostalim prostorijama nakon što pojedete njen slastan i zdrav plod.

Kad očistite rernu

I nakon što ste očistili rernu, u njoj može ostati neugodan miris. Možete da ga se rešite tako što ćete na pleh staviti koru pomorandže i rernu uključiti na 180 stepeni. Ostavite pola sata. Ne samo da će rerna sveže mirisati, nego će to biti slučaj i sa celom kuhinjom.

Da frižider zamiriše

Jedan od najboljih načina da se rešite neugodnih mirisa iz frižidera jeste da posolite koru pomorandže i stavite je u zadnji deo uređaja. Tu je ostavite dok ne postane potpuno mokra, a zatim je zamenite, ako je potrebno.

Napravite sveću

Dok je pomorandža još cela, koru prerežite nožem tačno po sredini. Zatim jednu polovinu kore lagano odvojte od ploda, i to u jednom komadu, pazeći da bela kožica ostane na njoj kako bi poslužila kao fitilj. U koru dodajte maslinovo ulje, a malo prelijte i fitilj.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs