Nega kose i kože

5 malo poznatih tajni upotrebe maslinovog ulja

Saznajte kako da sami napravite preparate koji će prirodno i efikasno ulepšati vašu kožu i kosu uz pomoć maslinovog ulja
Fitnes & Nutricija
17:54h Autor:
5 malo poznatih tajni upotrebe maslinovog ulja

Ako ste gledali film Moja velika mrsna pravoslavna svadba, onda se sigurno sećate i da je jedan od glavnih likova koristio sredstvo za čišćenje za skoro pa sve: od lečenja bubuljica do osipa. Slično tome, možete koristiti i ekstra devičansko maslinovo ulje. Šalu na stranu, saznajte koji su to pet najboljih načina na koje ekstra devičansko maslinovo ulje možete da koristite u svrhe ulepšavanja.

Nanesite maslinovo ulje na našamponiranu kosu a zatim je umotajte toplim peškirom. Nakon dvadeset minuta isperite. Vaša kosa nakon ovog tretmana postaje sjajna i glatka.

Kako biste omekšali kožu, u kupku dodajte par kapi ekstra devičanskog maslinovog ulja. Takođe, dobićete i odličan piling za telo ukoliko napravite pastu od ekstra devičanskog maslinovog ulja, šećera i soli. I, na kraju, ekstra devičansko maslinovo ulje možete koristiti i umesto kreme ili pene za depilaciju – vaše noge će izgledati ekstra svilkenkasto i mekano.

Utrljajte ekstra devičansko maslinovo ulje u suva i ispucala stopala pre spavanja i navucite čarape. Ovaj tretman će vam pomoći da preko noći omekšate kožu na stopalima. Prilikom sledećeg kućnog manikira, potopite nokte u ekstra devičansko maslinovo ulje na par minuta, kako bi oni bili čvrsti i zdravi. Ukoliko su vam nokti žuti, u maslinovo ulje dodajte sveži sok od limuna i istrljajte ih dobijenom smesom.

Vrhovima prstiju zagrejte par kapi maslinovog ulja, nanesite ga na šminku (kako bi ona omekšala), a onda je jednostavno obrišite sa lica. Ekstra devičansko maslinovo ulje možete koristiti umesto noćne kreme onih dana kada vam je koža izrazito suva. Fini sloj ulja koje je bogato antioksidantima i vitaminom E hidriraće i izlečiti vašu kožu dok spavate. Maslinovo ulje vam može pomoći i da se izborite sa natečenim očima – ujutro nanesite malu kap ulja ispod očiju i to je to.

Nanesite malo maslinovog ulja na usne kada izlazite po hladnom vremenu. Već su ispucale? Napravite pastu od šećera i maslinovog ulja koja će poslužiti kao odličan piling za usne. Nanesite malo na četkicu za zube i nežno prelazite preko usana.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs