pokazalo istraživanje

Naučnici tvrde: Konzumiranje 3 šolje dnevno ovog čaja smanjuje rizik od srčanih oboljenja i produžava život!


Ljudi koji redovno piju zeleni čaj imaju 25 odsto manje šanse za srčane bolesti, pokazala je studija

Nutricija
Autor:
Foto: Shutterstock

Konzumiranje tri šolje zelenog čaja dnevno može da produži život i smanji rizik od srčanih oboljenja, tvrde naučnici.

Naime, u Kini je sprovedeno istraživanje nad 100.000 ljudi, a rezultati su pokazali da su osobe koje su redovno konzumirale zeleni čaj produžile svoj život za jednu godinu i dva meseca. Osim toga, nikada nisu dobili rak I srčani udar. Zaključak naučnika je da smanjuje rizik od drugih bolesti za 39 odsto, a od smrti za 56 odsto. Takođe, otkrili su da su srčane bolesti dobili za godinu i četiri meseca kasnije od onih koji ga nisu uopšte pili ni oboleli. Sprečavaju i visok pritisak i holesterol.

Antioksidansi u ovom napitku štite vaše srce i čine nas zdravijima.

Jedini čaj koji ima ovakav efekt na zdravlje čoveka je zeleni, crni već nema ovakav učinak. Naravno, samo ispijanje zelenog čaja bez nekih velikih promena u životu neće napraviti ništa.

Svakodnevno konzumirajte zeleni čaj: Osetićete ovih 5 promena u organizmu!

foto: Shutterstock

Ova vrsta čaja nije fermentirana kao crni čaj kojem se tim postupkom smanjuju efekti.

"U Kini se zeleni čaj često pije u obliku listića, a ne u obliku kesica čaja kao u zapadnim kulturama, a taj način može da promeni svojstva čaja za poboljšanje zdravlja. Tamo pijenje čaja nije samo u tome da ugasite žeđ ili ostanete hidrirani. Dakle, konzumiranje čaja uključuje izdvajanje vremena za kuvanje i pijenje, pronalazak mira i spokoja u danu. Ovo vreme smirivanja, zajedno sa svojstvima čaja može da poboljša zdravlje i smanji nivo stresa, kaže Džudi Relf, stručnjak za ishrani i dodaje:

"Najbolje bi bilo piti čaj bez dodatka mleka koje možda daje dobar ukus, ali smanjuje učinak. Takođe, rezultati su bili jači kod muškaraca.

Najzdraviji napitak na svetu: Zeleni čaj čini čuda za organizam, ali samo ukoliko se pripremi na ovaj način!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...